Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Геополитика, екология, икономика "Ден след ден"

Как ще се отпуши трафикът в Пловдив? Каква е стратегията и кои ще са конкретните стъпки? Какви са мерките на общината за решаване на проблема с паркирането в града? Кога и как МВР ще се намесва и ще управлява движението? Как гласът на пловдивчани ще достига до общината посредством Обществен съвет по проблемите на трафика, чието създаване предстои? Разговорът по „тежката“ за Пловдив тема ще е с новия заместник-кмет по транспорт Тодор Чонов, бивш директор на пловдивската полиция.

За готовността на Асеновград да поддържа пътищата в общината през зимата информира кореспондентката ни Емилия Куюмджиева.

Кой е крив и кой е прав по казуса екокатастрофа край Кричим? Решението да бъдат глобени „Напоителни системи“ заради безводието, убило рибата в река Въча, ще предотврати ли бъдещи нарушения? Как да се обезпечат екосистемите в района при следващи ремонти на ВЕЦ-овете там? За днешната среща по темата при областния управител Дани Каназирева разказва в репортажа си Иванка Петкова.

И още:

Сигурност, енергетика и борба с корупцията – това са трите тематични области на разговорите Тръмп – Борисов, посочени от посланичката на САЩ у нас. Какво ще иска Белият дом от нас и как то ще се отрази на националната ни сигурност и икономика? F-16 срещу отпадане на визите – ще напарви ли Борисов опит за такава сделка и какви са шансовете за успех? Какви са залозите и ходовете на геостратегическата карта и какъв играч е България? Разговорът ще е с експерта по международни отношения проф. Нина Дюлгерова.

Какъв ще е „Бюджет 2020“ на Европейския съюз и какво е мястото на България в него? Живка Танчева разговаря с Андрей Новаков, единственият български евродепутат, участвал в преговорния екип на Европарламента за боджета.

А с икономиста Калоян Стайков ще говорим за Алтернативния бюджет, който Институтът за пазарна икономика представя. Фокусът в него са по – високите доходи и намаляване на данъчно-осигурителната тежест.

Бъдете с програма „Ден след ден“ и в днешния понеделник. Започваме след новините в 15 и ще сме заедно до 17 часа!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30