Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бонус-малус „Ден след ден“

Хладни и критични са отзивите за предложените от Комисията за финансов надзор правила, по които размера на застраховката „Гражданска отговорност“ да зависи от поведението на шофьорите на пътя. Така наречената система „Бонус-малус“ ще оскъпи превозите, смятат представители на транспортни компании.Според други критични мнения моделът е добър в частта си, която санкционира с по-скъпа полица нарушителите, но бонусът за спазващите правилата e недостатъчен и смаляващ се при постепенното поскъпване на полицата.

Кражба от Здравната каса разкриха пловдивски полицаи. Щетата от близо половин милион лева е причинена от психиатърка, която е издавала фалшиви документи за изписани лекарства за шизофрения.

Официалното закриващо събитие на  европейското културно домакинство на Пловдив през 2019 г.  ще се състои следващата година през януари. Ще участват само български изпълнители, сред които и знакови пловдивски артисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

"Неделята е виновна за всичко, ако не беше неделята, нямаше да има и понеделник" Габриел Гарсия Маркес Тази неделя, с Елена Шахънска, сме заедно в поредния епизод на съвместната ни рубрика и говорим за това как да отпуснем душата, когато нещо ни тревожи. С Мира Мохсен ще ви кажем повече за първото издание на детския фестивал за..

обновено на 03.08.24 в 16:28

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 03.08.24 в 01:35

"Вход свободен" в разгара на лятото

За местните и гостите под тепетата лятото е обичайно изпитание откакто обитават  този любим сезонен котлон, наречен Пловдив. Хем нажежено, хем душно, а понякога, като днес и опушено. Затова  градът през този период обикновено се опразва наполовина и населението ударно се изнася по- далече от жегата по планини и морета. Някои като нас самоотвержено..

публикувано на 02.08.24 в 10:05

Горещо до огън "Точно днес"

Пожарите, причините, огнеборците, дисциплината на бизнеса и на всеки от нас. По темата разговорите продължаваме днес след последните следи на горски и промишлен пушек.  За настроенията в Царацово и мерките, които община Марица може да вземе за сигурността на хората ще говорим с кмета Димитър Иванов. И пак говорим за транспорта на Пловдив. "Точно..

публикувано на 01.08.24 в 17:05

Забавяме темпото с „Вход свободен“

Ще посветим малко време на разговори за мързела. Психологът Емилия Сотирова се включва. Как съвремието ни кара да се чувстваме мързеливи? Дали, наистина, сме мързеливи в крайна сметка? Пореден епизод от рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, ще има след 14.30 часа. Очаквайте и извънредно издание на рубриката „За и..

обновено на 01.08.24 в 09:40