Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проектът „СтраСакИР“ и астро бюлетин в „Шейкър“

| обновено на 30.11.19 в 20:29

Тази неделя, ще се разходим до района на Странджа, Сакар и Източни Родопи. Говорим за проекта „СТраСакИР“ с Гавраил Гавраилов – социолог, психолог, автор на няколко книги за селски туризъм.

Ще си поговорим и за този последен месец на годината - декември. Очаквайте астро бюлетина със Стефи Недевска.

Събитийно, винаги ви информираме, къде, какво и как се случва. Слушайте новинарските ни емисии в 8.00 и 10.00 часа.

А, нашата „Шейкър диагноза“ е с коледен привкус.

И да знаете, че ако нямате африкански произход, част от гените ви са неандерталски. Една теория даже предполага, че блондинките са се появили именно в средите на неандерталците. Нищо лично :)

Започваме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

Защита, мода и възможности "Точно днес"

Според експертите носенето на маски на открито е равно на три пъти по-малко заразени с Ковид-19. От днес маските стават задължителни, поне до края на ноември. Еднократните хирургически маски не са ефикасни в случая. Какви маски да ползваме, кои са с по-голяма защита? Ще говорим с кардиолога проф. д-р Младен Григоров, който заяви, че Ковид 19 е повече..

публикувано на 21.10.20 в 14:55

МАСКИ-рани „Ден след ден“

Задължителното носене на  маски на открито  е на границата между безсмислието и безумието. Така смята  доц. д-р Андрей Чорбанов , директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН. С него ще коментираме логиката или липсата й на новото COVID-ограничение от властите към гражданите. Ще питаме още: Каква е ефективността от..

публикувано на 21.10.20 в 14:54

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и..

обновено на 21.10.20 в 14:00

"Вход свободен" - позитивни в сряда

Преполовяваме седмицата потънали в размисли, за днес и близкото бъдеще. Какво ще ни донесе предстоящата зима, как ще се случва ежедневието ни, и още куп неизвестни, касаещи устойчивостта на психиката ни. Обръщаме глава на злободневието, за да ви разкажем за предстоящия празник в Пловдив - Mултимедиен концерт „Кино и класика“ ! Проектът..

обновено на 21.10.20 в 09:48

Трудните баланси "Точно днес"

Задължително с маски на открито от четвъртък и с очакване заведенията за хранене и нощните клубове да поемат още ангажименти към здравето на клиентите и на персонала си заради стръмната Ковид- статистика. По темата - две мнения в сутрешния блок в сряда - на Деян Найденов - собственик на една от най- големите дискотеки в Пловдив и на Еньо Енев-..

публикувано на 20.10.20 в 17:58