Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът „СтраСакИР“ и астро бюлетин в „Шейкър“

| обновено на 30.11.19 в 20:29

Тази неделя, ще се разходим до района на Странджа, Сакар и Източни Родопи. Говорим за проекта „СТраСакИР“ с Гавраил Гавраилов – социолог, психолог, автор на няколко книги за селски туризъм.

Ще си поговорим и за този последен месец на годината - декември. Очаквайте астро бюлетина със Стефи Недевска.

Събитийно, винаги ви информираме, къде, какво и как се случва. Слушайте новинарските ни емисии в 8.00 и 10.00 часа.

А, нашата „Шейкър диагноза“ е с коледен привкус.

И да знаете, че ако нямате африкански произход, част от гените ви са неандерталски. Една теория даже предполага, че блондинките са се появили именно в средите на неандерталците. Нищо лично :)

Започваме, след новините в 7 сутринта. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

И Великден, и Гергьовден "Точно днес".Честит празник!

На втория ден от Великден – Светли понеделник, започва Светлата седмица – време, в което се прославят светите апостоли и Света Богородица. Възкресението на Исус Христос донася надежда за здраве, мир и благоденствие.  Но днес, на 6 май, празнуваме и един от най-големите пролетни празници – Гергьовден. На този ден Българската православна църква..

публикувано на 05.05.24 в 16:38

В Клуб "Неделя" разговаряме за Възкресението и Смирението

Във Великденското издание на Клуб "Неделя“ сме поканили четири известни личности, с които ще поговорим за Празника на всички празници и какви мисли поражда той днес. С бившия Министър на културата и настоящ артдиректор на Драматичния театър в Пловдив Кръстю Кръстев, дойаена на социологията у нас проф. Георги Фотев, журналиста от БНТ Бойко..

публикувано на 05.05.24 в 15:05

Празнично утро с "Шейкър"

Най-светлото утро посрещаме заедно! С надежда за по-добри дни и за повече топлина в отношенията помежду ни, ви срещаме на Великден! Традиции, история, духовност, мисъл за живота и природата, се вплитат в минутите до 10.  "Християнското изкуство е наситено със символика. Символичните изображения преобладават, предвид няколко фактора. Още..

обновено на 04.05.24 в 16:14

"Вход свободен" на Разпети петък

На най- тъжния ден за християните дори природата посърна и помръкна, а небето цяла нощ плака. Но след скръбта за саможертвата на Божия син иде надежда и светлина със силата на  христовото възкресение! Както слънчевите лъчи пробиват оловните облаци след буря, така и вярата побеждава унинието въпреки всичко. И  нима точно тъгата не е почвата , от която ще..

публикувано на 03.05.24 в 09:55

“Точно днес“ на Разпети петък за пречистващото страдание

Разпети петък е най-тъжният ден за православните християни, ден на скръб и на смирение. Ден, който ни навежда на мисълта за тленността на тялото и силата на духа. Ден за пречистващо страдание, което ни учи, че след мъката идва светлината. И точно затова обръщаме поглед към каноничните и етнографски символи, свързани с Разпети петък. За..

публикувано на 02.05.24 в 16:47