Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прегърнати от Коледния дух и от декември "Точно днес"

Коледният дух обгръща  Пловдив  и ще разсипе топлина в декемврийските дни с тържествено запалване на светлините на гигантската елха  пред сградата на Общината.  С надеждата да е по-спокойно и успешно времето до най-очакваните празници, останем в хармонията на първата седмица от последния месец на годината в ритъма на своите очаквания и темите в обществения фокус.

В сезона на благотворителността с традиции и под знака на човешката ни съпричастност  и подкрепа за  хората в нужда, под патронажа на президента Румен Радев  стартира 17-то издание на инициативата  „Българската Коледа“. Под  надслов „Да дарим бъдеще на болните деца“ към нея не остава безучастен и Пловдив. За целите на кампанията и акцентите в нея чуйте проф. д-р Елена Илиева, н-к Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Св. Георги“ и председател на Българската асоциация по физикална медицина и рехабилитация.

От понеделник и БЧК  започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се граждани в област Пловдив. По темата  ще разговаряме с председателя на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

 В програма „Точно днес“ ще попитаме още: Оказа ли се самотен бегач на дълги, трудни и минирани от отлагани проблеми разстояния социалният министър Бисер Петков, чиято оставка бе поискана и приета в последните минути на изтеклата работна седмица.

А след това и за последствията от обявеното пак тогава от ЕП „извънредно положениеза климата“. Отговорите ще  очакваме последователно  от  депутата Александър Сиди и от евродепутата Радан Кънев.

А гост в рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица е журналистът Евгений Тодоров.


Още от категорията

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41

„Ден след ден“ и пловдивските сюжети на 22-ри юни

С протест срещу дрогиран млад шофьор, убил двамата си спътници, с рухнала тухлена къща, заради направен в съседство изкоп за нова сграда и с „узаконеното“ движение на 350 тротинетки Пловдив влиза в новините.  Към трите теми се добавя и инициативата на държавата да популяризира ваксинацията на ромското население, а най- големият квартал в..

публикувано на 22.06.21 в 14:33

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 22.06.21 в 14:07

Любов и действия във „Вход свободен“

Днес говорим за финала на проекта „Извънредно огледало“ и за представлението „"Ромео и Жулиета" от кв.100липиНоВо!“, този петък, от 12 часа. Разговаряме с психолога Емилия Крушков, от „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ Пловдив.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следва своя ход, както и минутите за кино. Вторник е.....

обновено на 22.06.21 в 09:29

„Точно днес“ - ковид истории и щрихи от САЩ

Искаме или не – ковид предизвикателствата продължават да управляват живота ни. Лятото няма как да не намали бдителността ни, но е факт – Covid-19 не си е отишъл, желаещите да се ваксинират не се увеличават, а Министерството на здравеопазването излиза с нова стратегия. Заплашва ли ни нова вълна и как появата на индийския вариант ще..

публикувано на 21.06.21 в 16:09