Празниците започват „Точно днес“

В Стария Пловдив елхата на Лапидариума ще бласне с цялото си величие. Тази вечер официално започват „Празници на светлина и надежда“. Поканата е от Общински институт „Старинен Пловдив“, а Донка Налбантова  ще представи участниците и програмата.

Тридесет години демокрация, за постигнатото и намеренията за бъдещето ще коментират експерти на първата кръгла маса, която организира „Евро-алантическият център за сигурност“. Коментарът е на проф. Румен Кънчев, експерт по международна сигурност и геополитика.

В пловдивския Аграрен унивирситет ще бъде представен анализ за околната среда и климата. Преди дискусията за „Добрите практики в новата зелена архитектура“, опит ще сподели проф. Владислав Попов.

Българска хранителна банка събира храна и дарява надежда. За кампанията говорим с Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ. На какво е равен един лев или килограм доброта? Как се обединяват доброволците и бизнеса?

Преди новините в осем е срещата с Ивинела Самуилова, и новата и  книга „Тъй рече баба Ега“. Един роман за народната мъдрост, посланията на древното знание и поуките.

В зона „Култура“ ще чуете журналиста Емил Спахийски, който представя документалния си филм „Икар от Кочериново“. Филмът е дебют за режисура, ще бъде излъчен в рамките на  24-тия Фестивал за документарно и анимационно кино „Златен ритон“. Входът е свободен, на 3 декември, от 17 часа в зала 1, Лъки Дом на киното.

В рубриката „Добро утро, Ден“ гостува журналистът Евгений Тодоров, собственик на Пловдивска обществена телевизия.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 3-ти декември, от 6.00 до 9.30 часа.


Още от категорията

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични..

обновено на 13.12.19 в 18:44

Пречистване и политически планове "Ден след ден"

Малоброен протест пред общината в Асеновград настоя за отговор защо откритата по време на предизборната кампания през октомври пречиствателна станция все още не работи. От своя страна кметът Христо Грудев казва, че това е предпоставка за екокатастрофа, но че той и екипът му няма да я допуснат и работят за това до края на годината съоръжението да..

публикувано на 13.12.19 в 14:53

"Вход Свободен" – предколедна благотворителност

На прага на зимата и по средата на предколедния стрес, сме силно уязвими на вируси и настинки от всякакъв вид! Днес се фокусираме върху начини и рецепти в защита на имунната ни система, които ще вплетем в интересната история на чая – напитката предпочитана от векове. По Коледа стават чудеса и едно от тях е, че всички отваряме сърцата си за..

обновено на 13.12.19 в 09:43

Без суеверия „Точно днес“

Ще загърбим поверията, че петък на дата 13-ти, е фатален и ще отправим поглед към актуалните въпроси, които стоят на дневен ред. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Защо автобусните превозвачи стачкуват предупредително? Темата ще коментираме с Веселин Дошков , управител на фирма „Хеброс бус“. Ще се влоши ли качеството на..

публикувано на 12.12.19 в 16:54

Времето минава, а промените все предстоят „Дeн след ден"

Споровете на 12-ти декември ще са за създаването на фигурата на независимия прокурор, който да разследва главния, за необходимостта от Конституционна реформа и за разцеплението в БСП при избора на Сотир Цацаров за председател на „Антикорупция“. По скандалите на деня чуйте днес доц. д-р Христо Паунов, преподавател по конституционно право в..

публикувано на 12.12.19 в 14:09