"Вход Свободен" – светло бъдеще за нашите деца!

| обновено на 05.12.19 в 09:42

Отговорни ли сме за бъдещето – своето и на нашите деца? Нашето е в техните ръце, а в нашите е тяхното!

И днес във „Вход свободен“ обръщаме особено внимание на децата и младежите на Пловдив. Да се развиват успешно и да бъдат достойни граждани както на родния град,така и на света, е мечтата на всеки родител. Реални възможности за развитие, шанс, но и много труд и мисъл са необходими, за постигане резултати и мечти!

С Екатерина Георгиева, ученичка в 12 клас на Образцова Математическа Гимназия „Акад. К. Попов“ – Пловдив, разговаряме за проекти по мобилност на младежи. Какъв е опита и участието  на зрелостничката в Европейските проекти до този момент, и какви са ползите за развитието й, както и необходимата информация за кандидатстване в различни проекти, ще научим от разговора днес.

Гостува ни и вокалния  педагог Руми Иванова – създател на Арт Войс Център, чиито възпитаници отново се радват на огромен успех!

Поглеждаме и към екологичната ситуация с поредната „Еко аларма“.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 17.01.20 в 17:25

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37

„Точно днес“ - на Антоновден с ритъма на януари

Темите – злободневни, проблемите – с трудни решения са на познатата ни територия – здравеопазване, промени в законодателството и  в бизнес средата. Между  8.00 и 9.00 ще говорим за тях. Но в зимното утро и ще си спомним и за лятото. Студентите от специалността „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“  ще представят на традиционен..

обновено на 17.01.20 в 06:15

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:03