"Ден след ден"-разследвания, прогнози и резултати

| обновено на 04.12.19 в 14:55

За да се осъществи една измама, са нужни две страни- измамник и жертвите му. Връщаме се към оповестеното вчера разкриване на измама с пенсионни осигуровки в разговор с Розалия Джинева, директор на Териториалното поделение на НОИ в Пловдив. Случаят с изчезнали пенсионни досиета, който е част от разкритата измама, е отпреди няколко години и поставя въпроса дали някои от измамените не са били наясно, че от своя страна мамят и осигурителния институт.

Среща за рисковете от наводнение в района се състоя в Областната управа. Като основни проблеми бяха посочени  почистването на реките Марица и Първенецка, премахването на стари и опасни съоръжения, както и необходимостта от изграждането на преливници за отвеждането на дъждовните води. 

В две отделения на общинската болница в Асеновград текат ремонти. Управителят д-р Иван Червенков ги определя като неотложни, тъй като са първи след откриването на отделенията преди повече от 50 години.


Още от категорията

Баготворителност и музика във „Вход свободен“

На Никулден, говорим за благотворителност. Става дума за ежегодната инициатива на PTPI Smiles – Пловдив, ученическият клон на международната организация „Хора към хора“. Коментираме с психолога Емилия Крушков, която е ментор на учениците от PTPI Smiles – Пловдив. Събитието е коледният благотворителен базар на 7-ми и 8-ми декември, на улица „Капитан..

обновено на 06.12.19 в 10:15

И празнично, и делнично "Точно днес"

6 декември е. Специален ден за хиляди с името на Св. Николай Мирликийски - Чудотворец, за рибарите, за моряците и за банкерите и за всички, които ще го почетат с рибната трапеза "Точно днес".  На нея посвещаваме разговор в предаването с директора на Института по рибарство и аквакултури проф. Таня Хубенова. Кой и как произвежда риба у нас, кой я купува,..

публикувано на 05.12.19 в 17:18

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието "Вчера си е за вчера" , може би за да не се дублира с българската класика "Вчера", е с многопластови..

обновено на 05.12.19 в 16:52

„Ден след ден“ да поговорим за....

Избухналите „черешови топчета“ в Сопот срещу съвременния превод на „Под игото“ и споделенето от пловдивски седмокласници как четат романа. Сблъсъкът между „за“ и „против“,  заканите, които днес се чуха в родния град на Вазов и отчайващите резултати на българските деца на теста PISA ще коментира проф. Инна Пелева. И още един професор ще бъде..

публикувано на 05.12.19 в 14:07

"Вход Свободен" – светло бъдеще за нашите деца!

Отговорни ли сме за бъдещето – своето и на нашите деца? Нашето е в техните ръце, а в нашите е тяхното! И днес във „Вход свободен“ обръщаме особено внимание на децата и младежите на Пловдив. Да се развиват успешно и да бъдат достойни граждани както на родния град,така и на света, е мечтата на всеки родител. Реални възможности за развитие, шанс,..

обновено на 05.12.19 в 09:42