Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Образователната система не трябва да се променя панически

Образователният министър Красимир Вълчев заяви, че лед слабото представяне на българските ученици на международното изследване PISA, се обмисля въвеждането на допълнителен тест. В него ще бъдат включени въпроси по всички предмети и ще е за 10 клас.

Не смятам, че само на тази база трябва да се взимат решение. Не препоръчвам на правителството да прави промени в образователната система на базата на резултатите от PISA. Хубаво е, че това изследване предизвиква дебат, но панически решения не трябва да се взимат, това заяви в интервю за Радио Пловдив Боян Захариев от Институт „Отворено Общество“.

Той допълни още, че резултатите на почти всички балкански държави са сходни. Експертът обясни, че страната ни трябва да има реална преценка за ситуацията в системата.

Цялото интервю с Боян Захариев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

В Карлово обединяват отделения, за да има легла за Ковид 19

Каква е ситуацията с Ковид 19 в карловскита общинска болница в Карлово. Интервю с управителя д-р Христо Пелев .  На областния кризисен щаб за борба с Ковид 19 в Пловдив бе решено, че ще засили контролирането на мерките на всички нива.  Две са болниците в областта, където се лекуват болни с коронавирус, едната е в Асеновград, другата в Карлово...

публикувано на 20.10.20 в 09:45

И "Тренд" измери паритет между ГЕРБ и БСП

След два поредни месеца на спад в обществената подкрепа към основната управляваща партия и ръст при извънпарламентарната опозиция, през октомври се регистрира стабилизация на нивата от септември, ГЕРБ и БСП остават в практически паритет.  Това показван данни от проучване на "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на..

публикувано на 19.10.20 в 15:37

В УМБАЛ "Пловдив" за първи път поставиха колянна протеза

Проф. Владимир Ставрев консултант от УМБАЛ „Св. Георги“, д-р Емил Миланов, началник отделение Ортопедия и травматология на МБАЛ „Пловдив“, д-р Никола Измирлиев и операционна сестра Виолета Даскалова представиха първата операция на колянна протеза направена в пловдивска болница.  Пациентката Милена Тодорова на 49 г.  е с полиревматоиден артрит...

публикувано на 19.10.20 в 13:28
Храмов празник на църквата

Почитаме Свети Иван Рилски Чудотворец

Българската православна църква почита днес паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец, считан за небесен закрилник на българския народ. Празникът се свързва с пренасянето на неговите мощи от Рилския манастир до град Средец. По този повод във всички храмове на Българската православна църква ще бъдат отслужени празнични богослужения. Великият..

обновено на 19.10.20 в 11:36

Дайте ни време на нас - лекарите, и се пазете от Ковид-19

Напред към новата реалност с лекарите и професионалния им празник точно днес на 19 октомври: имаме разговор с д-р Костадин Чифлигаров , пловдивската номинация за лекар на годината на национално ниво. Той е анестезиолог в интензивното отделение на КАИЛ на УМБАЛ "Свети Георги", заместник - председател на БЛС в Пловдив. Д-р Чифлигаров описа 2020..

публикувано на 19.10.20 в 09:49