„Ден след ден“ да поговорим за....

Избухналите „черешови топчета“ в Сопот срещу съвременния превод на „Под игото“ и споделенето от пловдивски седмокласници как четат романа. Сблъсъкът между „за“ и „против“,  заканите, които днес се чуха в родния град на Вазов и отчайващите резултати на българските деца на теста PISA ще коментира проф. Инна Пелева.

И още един професор ще бъде събеседник във времето от 15 до 17 часа – Иван Иванов, завеждащ Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Георги“ за получения приз за Детска болница на годината.

Ревизията на предишния мандат застигна т.нар. Транспортен проект и продължаващото отсъствие на електронно таксуване в градския транспорт. Ще чуем ултиматума на заместник – кмета Тодор Чонов към испанската фирма „Индра“ да съживи проекта.

Пловдивският кмет Здравко Димитров ще има повече заместници от Йорданка Фандъкова в Столичната община. Много или малко са – чуйте от самия него.

Пореден протест срещу застрояването на зелената площ зад т.нар. Юбилеен блок в район „Южен“. Какво предстои – говорят недоволните и  кметът, който се срещна с тях.

Това са част от темите в предаването днес. Приятно слушане!


Още от категорията

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 17.01.20 в 17:25

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37

„Точно днес“ - на Антоновден с ритъма на януари

Темите – злободневни, проблемите – с трудни решения са на познатата ни територия – здравеопазване, промени в законодателството и  в бизнес средата. Между  8.00 и 9.00 ще говорим за тях. Но в зимното утро и ще си спомним и за лятото. Студентите от специалността „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“  ще представят на традиционен..

обновено на 17.01.20 в 06:15

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:03