И празнично, и делнично "Точно днес"

6 декември е. Специален ден за хиляди с името на Св. Николай Мирликийски - Чудотворец, за рибарите, за моряците и за банкерите и за всички, които ще го почетат с рибната трапеза "Точно днес". 

На нея посвещаваме разговор в предаването с директора на Института по рибарство и аквакултури проф. Таня Хубенова. Кой и как произвежда риба у нас, кой я купува, каво е нужно на сектора, за да е конкурентен ще чуете от нея малко след 8 часа.

А няколко минути преди началото на тържествената литургия в храма "Св. Николай" Нели Бистрашка ще сподели настроението на хората там.

С усещане за празник са още два репортажа в предаването - Кремена Данева разказва за традицията на производство на коледни елхи, а Галя Митева за приказният коледен сюжет на балета "Лешникотрошачката" с премиера на пловдивската опера.

Непразнично ще говорим с кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, който заварил общината без обществени поръчки за доставки на храна в детските градини.

Какво, свързано с добива на пясък и чакъл, тревожи хората от с. Първенец ще чуете също в предаването.

В зона "Култура" още една среща с музиката. Ще чуем Петър Салчев с покана за концерта "Made by Heart" в неделя.

А в "Добро утро, Ден!" продължава срещата с журналиста Евгений Тодоров.


Още от категорията

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 17.01.20 в 17:25

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37

„Точно днес“ - на Антоновден с ритъма на януари

Темите – злободневни, проблемите – с трудни решения са на познатата ни територия – здравеопазване, промени в законодателството и  в бизнес средата. Между  8.00 и 9.00 ще говорим за тях. Но в зимното утро и ще си спомним и за лятото. Студентите от специалността „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“  ще представят на традиционен..

обновено на 17.01.20 в 06:15

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:03