Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община "Родопи" спешно прави поръчки за гориво и храна в ДГ

| обновено на 06.12.19 в 14:23

Новият мандат в управлението на община "Родопи" започва работа със спешно обяви на обществени поръчки за храна  и отопление в детските градини и за зимно поддържане на пътищата, каза кметът Павел Михайлов.

Той обяви, че заради  риска от това децата да останат на студено или да се стигне до затваряне на детски заведения е създаден кризисен щаб, който в спешен порядък да реше проблемите.

Ще се справим, категоричен е кметът, който не допуска това да е политически ход от страна на неговия предшественик, а по- скоро смята, че някой не си е свършил работата.

Михайлов добави, че има финансов ресурс да се обезпечат новите договори за спешните доставки. 

От своя страна бившият кмет Пламен Спасов каза, че е оставил 5 млн. лева в касата за тези разходи на общината и недоумява защо се хвърлят в общественото пространство продобни обвинения. Обществената поръчка за гориво на детските градини беше оставена на бюрото на изпълняващия длъжността кмет. Недоумявам какви ги говорят, особено когато се касае за здравето на хората, то закона дава право да се действа. 

Още от категорията

Седем деца с Covid усложнения са спасени в детска клиника в Пловдив

„И при нас бяха хоспитализирани деца с мултисистемен възпалителен синдром, което се явява най-тежкото усложнение на коронавирусната инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Иван Иванов, началник на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Само за месец и половина за лечение са приети седем деца с този синдром, което..

обновено на 19.01.21 в 17:07

Да имаш сега ресторант означава да си корабокрушенец

Мерките за справяне с коронавируса поставят в сериозна заплаха ресторантьорския бизнес, а заедно с него под заплаха са и всички хора работещи в сферата – доставчици, сервитьори, готвачи, бармани, музиканти и т.н. В общественото полезрение най-често излизат на показ негативните примери, свързани с незаконни празненства и нарушено работно време, но..

обновено на 19.01.21 в 16:17

Пловдив на първо място по катастрофи през миналата година

658 тежки катастрофи с 36 загинали и 820 ранени са сатнали в пловдивско през последните 11 месеца на миналата година. Това нарежда региона на чело на класацията по пътнотраспортни произшествия в страната – съобщи  предаването Ден след ден председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров. Той поясни, че те са с 119..

публикувано на 19.01.21 в 16:08

Мутиралият щам на COVID-19 по-лесно атакува човешките клетки

"Новият щам на COVID-19, изолиран във Великобритания, се разпространява и заразява много по-лесно хората, отколкото първоначалната форма на вируса.  Мутацията му позволява по-лесното навлизане в човешките клетки. Това е характерно за всеки вирус – през колкото повече хора премине той, толкова повече се увеличава способността му да мутира". Това..

публикувано на 19.01.21 в 15:27

По места липсва информация за сертификата за ваксинация

От днес всеки ваксиниран срещу Covid-19 може да получи електронен сертификат . Той ще се връчва след поставянето на двете дози от ваксината. Сертификатът ще се получава чрез електронен подпис, а за тези, които нямат такъв, от 1 февруари ще го получават от личните си лекари. В сертификата се вижда кой е поставил ваксината и на коя..

публикувано на 19.01.21 в 15:16