Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 19.12.20 в 08:10

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50