Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В очакване на решения "Ден след ден"

25 милиона лева срещу прекратяване на концесията на футболен клуб „Ботев“ – Пловдив.

Обявяване на обществена поръчка и довършване строителството на стадион „Христо Ботев“ от общината, но с пари от държавния бюджет. Това обеща премиерът Бойко Борисов в събота след поредния протест на привърженици на „Ботев“-Пловдив. „Топката“ сега е в общината и Общинския съвет. Как се разваля концесия? Ще плаща ли община Пловдив обезщетение и какво? Ще получи ли решението одобрение от местния парламент?

Разговорът ще е с адвокат Георги Колев, общински съветник от ЗС „Александър Стамболийски“, член на правната комисия.

Заместник – кметът с ресор спорт Георги Титюков смята – цитирам: „Това е много небъдна работа, за да я коментираме сега.“ Ще чуем и още от неговия коментар, свързан с необходимостта от равнопоставеност за придобивките на двата пловдивски клуба „Ботев“ и „Локомотив“.

Димитър Владимиров обобщава срещата на протестиращите срещу застрояването на район „Южен“ с инвеститора Илиян Филипов от фирма ПИМК. Срещата се проведе в общината и на нея приссътва и кметът Здравко Димитров. Стигна ли се до решение на проблема? Ще продължат ли гражданите протестите? Вариантите за решения и позициите на двете страни ще научим от репортажа.

Веселина Пеева информира за старта на традиционната кампания „Не купувай, осинови куче от приют“. От нея научаваме, че една трета от бездомните кучета впоследствие биват осиновени. Но, общината отчита като по – голям проблем този със скитащите котки.

Ще коментираме и предложението на правителството за „независим“ прокурор, който да контролира главния прокурор. Разговорът ще е с Иванка Иванова, директор Правна програма в Институт „Отворено общество“.

Корупцията е широко разпространена и безнаказана, смятат мнозинството българи според проучване на Евробарометър. В Международния ден за борба с корупцията с данните на проучването ни запознава Севдалин Палаузов.

Нели Бистрашка ни среща с поетесата Ина Иванова, с чието участие е литературното четене тази вечер в книжарница „Хеликон“.

Бъдете с програма "Ден след ден" на Радио Пловдив от 15 до 17 часа в днешния понеделник!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30