Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителство и разрушаване "Ден след ден"

Идеята да се прави общински многоетажен паркинг на мястото на бившата приемна на ТЕЛК на улица „4 януари“ в Пловдив не се приема радушно от ръководствата на съседните училища. Затова на среща при кмета Здравко Димитров бе решено проектът да се преработи, така че да не отнема от двора на Хуманитарната гимназия.

В агенция „Пътна инфраструктура“ днес се отварят офертите за избор на проектант на реконструкцията на пловдивското Околовръстно шосе. От организацията „Бизнесът за Пловдив“ поискаха приоритетно да се започне работа по кръстовища на пътя, където сега се образуват задръствания. Прието ли е искането им, ще попитаме Кирил Василев от организацията.

Незаконни постройки в северната част на града, в така наречената Арман махала, бяха съборени. През мястото се планира да мине продължението на бул. "Северен".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почивка в понеделник с "Вход свободен"

Работна седмица с отложен старт - така ни харесва повече! С настроение, хубава музика и интересни теми, ви посрещаме в днешния понеделник.  Традиционна е рубриката ни "Орисници", в която днес с колегите Дора Башакова и Таня Лазарова ще разглеждаме темите, касаещи отношенията във връзката.  Срещаме ви и с Радина Росенова, която след 20 години извън..

публикувано на 23.09.24 в 09:30

В новата седмица "Точно днес"

В края на седмицата, която започва с почивен ден, е началото на предизборната кампания за поредните предсрочни парламентарни избори. Време е, политиците, които претендират за властта да поговорят и с избирателите, освен да разменят стрели помежду си, ако са искрени поне в това че искат по- висока избирателна активонст. Ясни се вече и повечето от водачите..

публикувано на 22.09.24 в 17:27
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" на 22 септември

Днес в празничния ден ни гостува финансовия анализатор и писател Светозар Гледачев. С него ще говорим за  икономичските перспективи пред страната ни, шенгенския проблем и проблемите около еврозоната. За желаното утре и реалното днес. Започваме веднага след новините в 16 часа!

публикувано на 22.09.24 в 12:35

Празнично утро с "Шейкър"

В празничното утро на 22 септември отбелязваме едно от най - значимите събития в новата ни история! На днешната дата преди 116 години страната ни, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Този акт става възможен едва 30 години след Руско-турската война и България отново се появява на картата на Европа. С вяра в по - доброто бъдеще, с..

публикувано на 21.09.24 в 16:05

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 20.09.24 в 22:59