Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки няма да шофира днес до Пловдив

Евродепутатът Ангел Джамбазки отмени лекцията си в Пловдивския университет „Паисий Хилeндdрски“, насрочена за днес. Пред студентите и обществеността той трябваше да говори на тема "Мултикултурализъм или национални държави в Европа".

От пресцентъра на ВМРО обявиха, че промяната е заради „възникването на непредвиден служебен ангажимент“.

Това става ден след като стана ясно, че миналата събота Джамбазки е заловен да шофира с алкохол кръвта. Дрегерът е отчел 1.5 промила, а направената по- късно в кръвна проба – 1.2 промила. При тези показатели за провинението си евродепутатът може да получи само административно наказание - глоба и отнемане на книжката.


Още от категорията

Селските кметове са при Иван Гешев със сигнали за корупция

Започна срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата. Над 20 кметове присъстват на срещата, която е по тяхно настояване. Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви пред медиите, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече от 7-8..

публикувано на 17.02.20 в 12:16

Грипът официално си тръгна от Пловдив

Р егионалната здравна инспекция в Пловдив отмени ограничителните мерки, въведени в края на януари заради грипната епидемия. Това означава, че от днес се възстановяват свижданията в болници, плановите операции, детските и женските консултации.  Причината е спадът, който бележи заболеваемостта от остри респираторни инфекции и грип. По последни..

публикувано на 17.02.20 в 12:03

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 17.02.20 в 10:44

Журналистът от Нова тв Богомил Грозев поема "Старинен Пловдив"

Водещият на новините по Нова тв Богомил Грозев е новият директор на Общински институт "Старинен Пловдив", съобщи самия той в сутрешния блок на Нова тв „Здравей България“.  „Имам идеи, които мога да развия, имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. Имам опит и се надявам да направя нещо смислено”, каза журналистът Богомил Грозев в студиото на..

обновено на 17.02.20 в 10:44

Автобуси 1, 16 и 36 с променени маршрути днес

Отсечката от бул. „Александър Стамболийски” в Пловдив между ул. „Болград”  и ул. „Околчица“ ще бъде затворена за движение от 09:00 до 16:00 часа.  Причината е ремонт на магистрален водопровод. Автобусите по линии с номера 1, 16 и 36 ще се движат с променени маршрути съобщават от общината.

публикувано на 17.02.20 в 06:17