Сдружение "Паралелен свят" вече 10 години работи в Пловдив

Искат общината да ги разпознае като партньор и да получат финансиране за децата и младежите

10 години в Пловдив работи сдружението „Паралелен свят“. В него членуват майките на 80 деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм. През месец май 2020 година имат юбилей и споделят пред нас заветната им мечта. Общината да ги разпознае като партньор и да получат финансиране за развитие. 

Установихме, че инициативите, които правим през годините са полезни, колкото за нашите деца, толкова и за обществото, казва председателят на сдружението Кремена Стоянова. Родителите не искат техните деца да са скрити, искат да бъдат показвани, и провеждат серия от събития и базари преди Коледа. Първият е на 14 и 15 декември в Пловдив, където известни личности ще се срещнат с децата и ще им помогнат с дарения. 

Преподавателят Кийт Кели от Английското училище в Пловдив ще направи коледен базар с картини за тях. Младежите пък ще участват с техните ръчно направени картички и сувенири в социалното предприятие. Арт терапията и рисуването са с помощта на художничката Цвета Марова. 

Майстор-готвачът Костадин Шанков ще организира за тях тази неделя шоуто „Кулинарно резенче любов“ заедно с учениците от Професионалната гимназията по механотехника. Ще има базар и конкурс. 

Живка Танчева разговаря с Кремена Стоянова за техните знакови успехи и за надеждата да продължат. 

Галерия

Още от категорията

Електронното здравеопазване е най - добрият контрол

Това е един икономически проблем, който се превърна в политическа криза в здравеопазването, но не от голям мащаб и създаде сътресение сред институциите. Така  Аркади Шарков , здравен експерт и заместник-председател на Експертен клуб за икономика и политика, коментира т. нар "лобистки скандал" за източването на Здравната каса от..

публикувано на 17.01.20 в 16:38
Искра Михайлова

Не 1, а 12 милиарда лева трябват за ВиК сектора в страната

Не съм голям привърженик на централизирания модел на управление, особено на система, която предполага гъвкави решения и модели, съобразени със спецификата на конкретни територии. Опитът да направят ВиК асоциации в големите области не е успешен, тъй като някои от общините предпочитат сами да управляват водоснабдителните си дружества. Това заяви за..

публикувано на 17.01.20 в 16:14

Let It Be прозвуча по "Хоризонт" в подкрепа на Радио Пловдив

Колеги от БНР – София подкрепиха протеста на Радио Пловдив срещу недостатъчното финансиране на програмата и полученото в края на миналата година най- ниско в системата ДМС. В предаването „Преди всички“ бе прочетено второто отворено писмо на екипа на Радио Пловдив, в което се обяснява защо след един месец е възобновено публикуването на актуална..

обновено на 17.01.20 в 14:31

Време е за широк политически консенсус между партиите

В програма "Ден след ден" на Радио Пловдив по важните теми от седмицата - наш събеседник е Иван Тропанкев, журналист, писател, фотограф .  Започваме от предстоящия вот на недоверие, следва реацията към безводието в Перник, както и проговарянето на д-р Дечо Дечев. Одържавяването на тотото също е сред темите, по които следва коментар на анализатора...

публикувано на 17.01.20 в 14:06

Проблемите в здравеопазването са структурни, а не - в личността

Дебатът все повече през последните дни се измества към начина, по който са съобщени проблемите в здравеопазването. Не – към самите проблеми и същността им, съдържанието, същественото,  а към това, защо са съобщени през медиите. Най-вероятно има проблем в комуникацията между ръководствата на НЗОК и Министерството на здравеопазването. Това..

публикувано на 17.01.20 в 10:31