Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нюансирано и предпразнично "Точно днес"

Снимка: LYON VISUALS

Когато се равняваме с Европа, как отстояваме националните виждания? Трябва ли например образованието да започне от детската градина, да е безплатно и задължително.

Тръгваме от най-малките ученици, тези на 4 години, които по предложение на образователното министерство вече задължително ще посещават предучилищните групи.

Реакция на Асоциация "Родители" и Яна Алексиева, изпълнителен директор на организацията, и на заместник-министър Таня Михайлова.

Борисов, правителството, изборите и победите. Президентът, промените и Конституцията. Новите партии, знаци и регистрации. Коментар на социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл".

Въпросът с цената на свинското месо преди Коледа - разговор с Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. 

Стигаме и до прекрасните неща на художника Кирил Божков, който открива изложба в пловдивската галерия "Сигна". За текста и за живописта "Нищо не е случайно" говорим с професора от НХА - София.

В сряда излъчваме "Великите европейци" на Пламен Асенов. Ще слушаме заедно последната трета част от разказа за Наполеон Бонапарт.

Още от категорията

Теми с високо напрежение в "Ден след ден"

Акцията в Басейнова дирекция – Пловдив, започнала в понеделник с ареста на директора Цветелина Кънева, продължи с нови арести днес. Обобщение по темата очакваме от Емил Костов , а Севдалин Палаузов е в съда, където преди час започна заседанието за мярката за неотклонение на арестуваната шефка на Басейнова дирекция. По друга тема с..

публикувано на 28.02.20 в 14:10

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикъли в новата история на жанра. Сюжетът..

обновено на 28.02.20 в 14:04

Красотата на Родопите във "Вход свободен"

В петъчния ден, когато ни дели само един ден от Баба Марта, ще обърнем внимание на четирите зодии, за които месец март ще бъде повече от прекрасен.  Защо изпускаме нервите си най-често пред най-близките ни хора и защо това се смята за здравословно? Отговорите, в днешното предаване.  Днес ще засегнем и темата за природата и това как тя влияе на..

обновено на 28.02.20 в 09:44

"Точно днес" - кризисно и устойчиво "по ръба"

В обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ,  квотни назначения на нови директори и изглеждащо сякаш „витринно“ стопляне на взаимоотношенията в едно проблемно коалиционно партньорство, държавата изглежда сякаш в състояние  на ступор пред  очакването и у нас да пробие..

публикувано на 27.02.20 в 17:44

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 37 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31