Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За красотата на Коледа във "Вход свободен"

| обновено на 19.12.19 в 11:06

В днешното предаване, дни преди Коледа, ще обърнем внимание на отделни страни и това как всяка една от тях посрещат най-прекрасния празник от годината. 

Ще дадем съвети и за това как да купите подаръци за любимите си хора и в същото време да спестите пари. 

В рубриката „ЗОО мания“ ще изтъкнем интересни факти за животните, които са пряко свързани с Дядо Коледа. 

Днес във „Вход свободен“ ще говорим и за "Творилница - Коледни магнитчета с Хриси". Трудно ли е да изработим сами коледен сувенир? Ще разберем от самата нея. 

В минутите след 13.00 часа ще ви срещнем с Илия Виделинов, който ще ни разкаже повече за събитието „Молив зад ухото – коледни приказки“.

И разбира се, няма да пропуснем така очаквания коментар на колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“. 

Очаквайте ни след новините в 12. 

Още от категорията

„Точно днес“ – за кризиТЕ и творческите послания

Кризи всякакви, предложения много. Реални ли са те и каква е визията ни за илизане от тях? Въпроси, които стоят на дневен ред в началото на седмицата. Ето какво ще чуете в първото утро от нея до 9.30 часа : Нов вариант на Сovid-19. Какви са предизвикателствата и как България отговаря на поредната опасност? Отговорите ще търсим от професор..

обновено на 28.11.21 в 16:45

За най-големия театрален спектакъл Животът в Клуб “Неделя“

В последната неделя на ноември и в поредното издание на предаването Клуб „Неделя“ ви каним на истински зрелищен спектакъл. Главната роля поверяваме на красивата, обичана и винаги естествена актриса Ивана Папазова. За любовта й към театъра, за ролите на сцена и образите в живота разказва самата тя веднага след новините в 16:00. И отново ще ви..

публикувано на 28.11.21 в 15:44

Град под града с разкази от "кухнята"

По време на изминалите две години множество пластове от българската култура, икономика и политика са се променили къде неусетно, къде с явни метаморфози.  Един от най-засегнатите светове бе този на готвачите, невъзпетите герои на труда и страдалческата кулинария.  Насладете се на разговора с Васил Вичев, млад готвач, който разказва с охота за..

публикувано на 28.11.21 в 10:00

За мръсния въздух и вирусите говорим в "Ден след ден"

Община Пловдив предвижда промени в Наредбата за опазване на околната среда, с която се предвиждат по-високи глоби за замърсяване на въздуха. По темата ще говорим със заместник-кмета Анести Тимчев с ресор „Екология и здравеопазване“. И още една тема, свързана с екологията – вчера общинските съветници на Пазарджик решиха да се вдигне такса..

обновено на 26.11.21 в 14:37

Петъчна рaздумка в "Следобед с Едит"

Колкото по - близо е финалът на седмицата, толкова по - бавно тече времето! ⌚Забързай стрелките с 60 минути добро настроение и хубава музика от мен! 🌈 В петък си говорим за видовете паста (не суха), колосалното значение на пържените картофи, с какво най - често си губим времето,  как рибите дишат под вода и колко черни всъщност са черните петъци? 🤔..

публикувано на 26.11.21 в 13:05