Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Седмицата започва "Точно днес" с нас!

Каним ви да бъдем заедно в още една януарска седмица. За пътищата, събитията и личностите ще говорим от 6.00 до 9.30 часа на 20 януари 2020 година по Радио Пловдив.

Ето част от акцените:

Грипът е вече и в Пловдив, вирусните инфекции също са налични. За нивото на болните и за мерките, които всеки от нас трябва да си припомни - интервю с д-р Георги Цигаровски, заместник-председател на БЛС - Пловдив. От него очакваме и коментар за 7-те дни болнични, които ще може да изписва личният ни лекар по предложение на правителството с цел - ограничаване на фалшивите листове.

Бюджетът на Пловдив в цифри - 340 милиона, общественото му обсъждане по покана на община е в понеделник от 17 часа, преди това ще кажем най-важното като ангажименти в него. 

Старши експертът в Регионалното управление на образованието в Пловдив Васка Атанасова ще разкаже за проекта "Квалификация за професионално развитие на педагозите". Или как наред с увеличаване на работните заплати българският учител има възможности за още развитие - ЕС дава средства за повишаване на професионално квалификационна степен.

Иван Фратев, организатор на срещата с нейно превъзходителство г-жа Ема Хопкинс ще ни въведе в идеята на визитата в Пловдив и посещението в Медицински университет на посланика на Великобритания у нас.

Разходка и до Смолян със Светозар Казанджиев, председател на Дружеството на писателите в града. От него очакваме повече за националната награда "Николай Хайтов" - 2019.

"Добро утро, ден!" изпреварва по час всички срещи и звучи в 6.50 часа с мислите на проф.д-р Димитър Шишков, уролог, преподавател и бивш депутат. С него говори Антония Попова от 20 до 25 януари.

Още от категорията

Теми с високо напрежение в "Ден след ден"

Акцията в Басейнова дирекция – Пловдив, започнала в понеделник с ареста на директора Цветелина Кънева, продължи с нови арести днес. Обобщение по темата очакваме от Емил Костов , а Севдалин Палаузов е в съда, където преди час започна заседанието за мярката за неотклонение на арестуваната шефка на Басейнова дирекция. По друга тема с..

публикувано на 28.02.20 в 14:10

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикъли в новата история на жанра. Сюжетът..

обновено на 28.02.20 в 14:04

Красотата на Родопите във "Вход свободен"

В петъчния ден, когато ни дели само един ден от Баба Марта, ще обърнем внимание на четирите зодии, за които месец март ще бъде повече от прекрасен.  Защо изпускаме нервите си най-често пред най-близките ни хора и защо това се смята за здравословно? Отговорите, в днешното предаване.  Днес ще засегнем и темата за природата и това как тя влияе на..

обновено на 28.02.20 в 09:44

"Точно днес" - кризисно и устойчиво "по ръба"

В обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ,  квотни назначения на нови директори и изглеждащо сякаш „витринно“ стопляне на взаимоотношенията в едно проблемно коалиционно партньорство, държавата изглежда сякаш в състояние  на ступор пред  очакването и у нас да пробие..

публикувано на 27.02.20 в 17:44

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 37 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31