Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запор върху сметките на Чепеларе заради дългове

| обновено на 21.01.20 в 13:09


Всички банкови сметки на община Чепеларе са запорирани от частен съдебен изпълнител. Общата сума, която общината дължи по три изпълнителни дела, е над 86 хил. лева. 

Запорът е от 9 януари. Делата срещу общината са заведени от адвокат Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет обаче е поискал от адв. Иванов справка за свършеното от него за 70-те хил. лв., които общината му дължи. 

Адвокат Иванов твърди, че дейността му е документирана. Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г. на стойност 1000 лв. месечно. Оказа се, че през изтеклия период той е един от доста скъпите адвокати. Сумите, които са му изплатени през този период са 98 624 лв. Той предявява искове за още 73 548 лв. от тази сума 6 584 лв. са му платени. Значи общо за целия период г-н Иванов ни струва 172 272 лв. на общината или средно около 3 445 лв. на месец, каза кметът на общината Боран Хаджиев.

Бившата кметица Славка Чакърова се изказа в подкрепа на адвоката. По думите ѝ той е трябвало да получи висок хонорар заради важно дело за милиони, което е водел от името на общината. 

В края на декември м.г общината също е била със запорирани сметки, но е постигната договорка с фирмата за начина на издължаване.

Граждански иск на стойност 300 000 лв. смята да заведе кметът на Хаджиев срещу предшественичката си Чакърова. Община Чепеларе е с над 2 млн.  лв запор

Смятаме да заведем граждански иск срещу госпожа Чакърова заради нанесените на общината щети със задълженията към почистващата фирма и за юридическите услуги, каза пред Радио Пловдив кметът на Чепеларе Боран Хаджиев. По думите му, освен адвокат Кирил Иванов, запор заради дължими суми са наложили и от почистващата фирма "Глобал Клийнър".

По договора от 2015 година повече от 3 години госпожа Чакърова не е заплащала услугите, които е извършвала фирмата. Общите запори от адвоката Кирил Иванов и от фирмата за чистота надхвърлят 2 милиона лева, обясни Хаджиев. 

Той е поискал от адвокат Иванов отчет за приноса му в делата, по които е защитавал общинския интерес. Кирил Иванов е изгубил всички дела на общината, в които е участвал, каза още Боран Хаджиев. Той смята да оспори по съдебен път финансовите претенции на адвоката към община Чепеларе.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Промените в Конституцията създават риск Радев да я наруши

"След промените в Конституцията от края на декември 2023-та като че ли не очаквахме толкова бързо  да реализират своето действие новите разпоредби по повод на формирането на служебното правителство и насрочването на парламентарните избори.  Проявяват се две задължения и в зависимост от това, на кое от тях ще придадем по-голямата тежест, зависи и как ще..

публикувано на 29.03.24 в 11:19

Млад мъж дарява инвалидни колички в Първомайско

Млад мъж от първомайското село Бяла река събира и след това дарява инвалидни колички и столове на хора с увреждания в нужда. 29-годишният Димитър Иванов, който в продължение на няколко години е живял в Съединените щати, е от младите хора, които са се завърнали в България. Той се занимава със земеделие и животновъдство в родното си село и в същото..

публикувано на 29.03.24 в 10:54

Собствениците на земи са против промените в закона

Депутатите узакониха обработването на ниви без съгласието на собствениците им, като гласуваха на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), с които променят правилата за сключване а доброволни споразумения. С какви аргументи от Българската асоциация на собствениците на земеделски земи..

публикувано на 29.03.24 в 10:10
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10