Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проблеми и диалог "Ден след ден"

Община Чепеларе е със запорирани сметки заради задължения към адвокат и почистваща фирма. Кметът Боран Хаджиев смята, че предшественичката му Славка Чакърова е отговорна за проблема. Тя пък припомня, че запорирането на общинските сметки се е случвало често досега заради хроничния недостиг на средства и смята, че новият кмет трудно води диалог с кредиторите.

Пловдивският кмет Здравко Димитров също търси диалог -днес бе първият му приемен ден за граждани. В приемната,  към която се присъединиха и заместник-кметовете, проблемите си поставиха близо 50 души.

Критики към проектобюджета на Пловдив отправиха от ВМРО, определяйки го като най-лошия от 13 години насам. Според съветниците от партията финансовият план не е достатъчно щедър към децата, градската среда и зелената система.

Директорката на пловдивската детска градина „Мир“ Светлана Джаникян е уволнена заради недоволството на родители. Заместник-кметът Стефан Стоянов оправда крайната мярка със срив на доверието между родителите и ръководството на детското заведение.

На Бабинден лекарите и акушерките в  родилното отделение на УМБАЛ „Пловдив“ също почетоха празника си. Тук през миналата година са родени 726 бебета.Още от категорията

Теми с високо напрежение в "Ден след ден"

Акцията в Басейнова дирекция – Пловдив, започнала в понеделник с ареста на директора Цветелина Кънева, продължи с нови арести днес. Обобщение по темата очакваме от Емил Костов , а Севдалин Палаузов е в съда, където преди час започна заседанието за мярката за неотклонение на арестуваната шефка на Басейнова дирекция. По друга тема с..

публикувано на 28.02.20 в 14:10

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикъли в новата история на жанра. Сюжетът..

обновено на 28.02.20 в 14:04

Красотата на Родопите във "Вход свободен"

В петъчния ден, когато ни дели само един ден от Баба Марта, ще обърнем внимание на четирите зодии, за които месец март ще бъде повече от прекрасен.  Защо изпускаме нервите си най-често пред най-близките ни хора и защо това се смята за здравословно? Отговорите, в днешното предаване.  Днес ще засегнем и темата за природата и това как тя влияе на..

обновено на 28.02.20 в 09:44

"Точно днес" - кризисно и устойчиво "по ръба"

В обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ,  квотни назначения на нови директори и изглеждащо сякаш „витринно“ стопляне на взаимоотношенията в едно проблемно коалиционно партньорство, държавата изглежда сякаш в състояние  на ступор пред  очакването и у нас да пробие..

публикувано на 27.02.20 в 17:44

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 37 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31