Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да зависим от късмета "Ден след ден"

Към късмета или липсата на такъв да имаме или нямаме вода, да дишаме или не чист въздух, да сме под риска или не на боклуци /и вносни, и наши/, тези дни се добави и битката за игрите на щастието, кой да притежава лотариите и да се ограничи ли търкането на билетчета на късмета. 

Днес премиерът заяви, че ако констатациите на АДФИ са верни, „много хора ще имат проблеми“, а по- късно стана ясно, че вече е написана нова проектонаредба, която намалява таксите за лотариите и се създава Агенция по хазарта. 

Бизнеса с игрите на късмета, както и искането на Валери Симеонов те да преминат в държавни ръце ще коментира Тихомир Безлов – анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

В Пещера от днес стартира подписка за свикването на референдум за изграждането на Депо за отпадъци. Представители на инициативния комитет твърдят, че двата най-големи завода в града замърсяват въздуха, а миризмите, които дишат са ежедневие.

Колко пари ще отдели общината за Пловдив след годината му на Европейска столица на културата – 0,6%, 6% или друг процент от бюджета ще обясни заместник – кметът Пламен Панов.

Очакваме и още един заместник – кмет да обясни приоритетите си през тази година – от 1-ви януари за строителната програма на общината отговаря Пламен Райчев.

Детайли за кампанията по приема на годишните данъчни декларации и план - приема на училищата за новата учебна година допълват съдържанието на предаването от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Утрото на Дановия хълм

"Точно днес" за близките и по-далечни дни

Във вторник утро говорим за актуалните теми, за политика и ангажираност към проблемите на обществото.  "Точно днес" коментираме с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан", за  последните назначения в служебния кабинет, за юнските избори 2 в 1 и партийните послания, както и дали може да очакваме редовен кабинет след 9 юни. За..

публикувано на 22.04.24 в 15:10

Преди вота, след бала и след белите "Ден след ден"

Размисли след бала, пренареждане за вота две в едно, хронограма за изборите, строителен куриоз в училище „Елин Пелин“ и продължаващия спор за металната ограда на Небет тепе – това са заглавията на разговорите в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Журналистът Любомир Минчев ще коментира защо след годишния бал на ГЕРБ в Пловдив..

публикувано на 22.04.24 в 14:44

"Вход свободен" - късен старт на работната седмица

В началото на седмицата понасяме поредния каприз на времето! И ако до преди месец моожехме да обвиним "женската прироода" за всички прищявки на климата, то в пооследната седмица нежната пооловина от човечеството е вън от всички подозрения!  В рубриката ни "Жена - истории за Вселени" днес ви срещаме с психолога Янка Василева. Един от професионалните..

публикувано на 22.04.24 в 09:30

С новата седмица "Точно днес" на 22 април

В утрото на понеделника теми и събеседници до 9.30 часа. Стартираме Европейската имунизационна седмица в разговор с проф. Ани Кеворкян, ръководител на катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“ в МУ Пловдив преди семинара, който организира висшето училище и дискусията по важна тема - завръщат ли се позабравени инфекциозни болести като..

публикувано на 21.04.24 в 16:49

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно неделно утро посрещаме заедно, с надежда за повече, повече хармония и баланс в отношенията, в живота въобще!  За баланса в изкуството си говорим със сценографа Кънчо Касабов, и за работата с формите и пространството. След срещата художника, оставаме една идея по - обнадеждени в доброто, което предстои в културата у нас! Срещата ни с Кънчо Касабов..

обновено на 20.04.24 в 16:26