Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипна ваканция в Асеновград от понеделник, в Пловдив още не

| обновено на 24.01.20 в 22:04

Учениците в Асеновград излизат в грипна ваканция през следващата седмица. Предложението е на РЗИ - Пловдив, а мярката се налага заради покачване броя на отсъстващите ученици от учебни занятия.

Кметът на общината д-р Христо Грудев издаде заповед, с която ваканцията ще продължи до края 02 февруари.

Ще бъде въведен и филтър във всички детски заведения.

В Пловдив няма увеличение на болните от остри респираторни заболявания, дори се отчита и лек спад. Това заяви д-р Моника Троянчева от дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция. 

Данните се наблюдават ежедневно и при необходимост в понеделник ще бъде свикана комисията в инспекцията.

Доктор Троянчева допълни още, че всички проби от Хисаря са положителни за грип. В Пловдив още няма доказан случай на грип, тъй като резултатите все още не са готови.

Въведените в понеделник ограничителни мерки за разпространението на заболеваемостта остават в сила.

Последните данни на Община Пловдив, които са събрани от две трети от училищата показват, че отсъстващите ученици са около 21 %.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кола гори на магистрала "Тракия" близо до Пловдив

Кола гори в аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ в района на Пловдив. Инцидентът е станал около отбивката за Войводиново, в посока София,  сигнализират в социалните мрежи пътуващи по аутобана. От превозното средство се стеле гъст черен дим.  Движението в района е затруднено, уточняват водачи. 

публикувано на 12.09.24 в 10:39

Министър Карадимов събира в Пловдив областни управители и ГРАО

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща в Пловдив относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, Карадимов е поканил..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Делото "Дебора" продължава в районния съд в Пловдив

С показания на свидетели и разпит на вещи лица в районния съд в Пловдив продължава  делото “Дебора”.  Подсъдимият Георги Георгиев е с три обвинения -  за закана за убийство на Дебора Михайлова, за това, че отрязал насила косата ѝ и за това, че ѝ е нанесъл 18 порезни рани с макетен нож. Заседанията се провеждат при закрити врата.  Дебора не се яви..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е  Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство.  Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години. "Вие го познавате, той е с дълъг..

обновено на 12.09.24 в 08:33

Пловдивските съветници се връщат в зала след ваканцията

Нова формула за споделено ползване на общински паркинги, отдадени под наем на частни фирми, предлага да се въведе в Пловдив групата на общинските съветници от БСП на първата сесия на местния парламент след лятната ваканция.   Предложението засяга паркинга на "Пещерско шосе", който беше предоставен на фирма "Булфарма" и предизвика протести в район..

обновено на 12.09.24 в 08:08