Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Грипна ваканция в Асеновград от понеделник, в Пловдив още не

| обновено на 24.01.20 в 22:04

Учениците в Асеновград излизат в грипна ваканция през следващата седмица. Предложението е на РЗИ - Пловдив, а мярката се налага заради покачване броя на отсъстващите ученици от учебни занятия.

Кметът на общината д-р Христо Грудев издаде заповед, с която ваканцията ще продължи до края 02 февруари.

Ще бъде въведен и филтър във всички детски заведения.

В Пловдив няма увеличение на болните от остри респираторни заболявания, дори се отчита и лек спад. Това заяви д-р Моника Троянчева от дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция. 

Данните се наблюдават ежедневно и при необходимост в понеделник ще бъде свикана комисията в инспекцията.

Доктор Троянчева допълни още, че всички проби от Хисаря са положителни за грип. В Пловдив още няма доказан случай на грип, тъй като резултатите все още не са готови.

Въведените в понеделник ограничителни мерки за разпространението на заболеваемостта остават в сила.

Последните данни на Община Пловдив, които са събрани от две трети от училищата показват, че отсъстващите ученици са около 21 %.


Още от категорията

Започват ремонти на вътрешни улици в "Южен" и "Западен"

Три дълго отлагани улични ремонта стартират в „Южен“ и „Западен“. Двете улици в "Южен" са "Асен Христофоров" и "Трети март" като необходимите средства за реновирането им са 335 хиляди лева и 130 хиляди лева.  На ул. "Асен Христофоров" не е правен ремонт от 25 години като по нея ще бъдат обновени и паркингите пред блоковете, които също са разбити...

публикувано на 08.04.20 в 15:11

Още двама нарушиха наложената им карантина

Двама мъже от Пловдивско са нарушили карантината си. При проверка дали се спазват ограниченията служители на РЗИ и на полицията са установили, че 64- годишен мъж от Храбрино и 24- годишен от Ягодово не изпълняват мерките срещу разпространението на КОВИД-19.  Срещу двамата е образувано досъдебно производство. Според поправките в закона те могат да..

публикувано на 08.04.20 в 14:54
Кметът на Пловдив Здравко Димитров при инспекцията на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на Четвъртък пазара

Хазната на Пловдив на минус 8 млн. лв в сравнение със същия период на 2019 г

С 8 милиона лева по- малко са приходите в община Пловдив за първото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година, съобщи кметът Здравко Димитров.  Той подчерта, че навсякъде в града се дезинфекцира редовно, но в Изгрев продължава да има огромно количество отпадъци.   ​ За един месец са 1000 тона, което буди недоумение. Не е нормално..

обновено на 08.04.20 в 14:43

БСП предлага без местни такси до септември

На утрешното заседание на местния парламент  общинските съветници от БСП в Пловдив предлагат да отпадне „Такса тротоарно право“ за срок от 1 март до три месеца след прекратяване на извънредното положение.  Сред предложенията за облекчаване на бизнеса и на гражданите са освобождаване от наеми за общински нежилищни имоти и патентен данък за същия..

публикувано на 08.04.20 в 14:14

Такситата искат нулев патентен данък и помощ от 1000 лв

Подкрепа заради падналите приходи поискаха таксиметрови шофьори в Пловдив. Днес по обед около 100 души се събраха пред зала "Чайка" на стадион Пловдив като подчертаха, че това не е протест, а работна среща.  Таксиметровите шофьори поискаха нулева година за патентния данък, а ако предложението им бъде отхвърлено, настояват за намаляването му..

публикувано на 08.04.20 в 14:12