Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците не трябва да се допускат в моловете и кината

Ако някой иска грипната ваканция да е ефективна, трябва да се намери механизъм, който да не допуска децата в обществени сгради. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Кирил Еленски, общопрактикуващ лекар от Пловдив. 

Той коментира масовата практика учениците да прекарват голяма част от времето си по моловете и кината, когато се обяви грипна ваканция. Заради високата заболеваемост от днес учениците в Пловдив са в грипна ваканция, която ще продължи до 4 февруари. Те ще трябва да са на училище отново на 6 февруари, тъй като пети февруари е междусрочна ваканция. 

Децата са си деца. Те ще искат да използват това време за своите нужди. Родителите им трябва да бъдат по-отговорни и да ги задържат в домовете. Но и властите биха могли да помогнат. В моловете, по кината и в другите обществени сгради има охрана и хора, които биха могли да не допускат учениците там. Те трябва да бъдат връщани още на входа. И да не се допуска смесване на потоците, коментира още доктор Кирил Еленски.

Интервю с доктор Кирил Еленски можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазарджик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57