Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следствията и причините „Ден след ден“

Ще ликвидират ли днешните промени в Закона за хазарта двусмислените текстове? Спира ли се кранчето за укриване на стотици милиони левове такси от държавата, които отиват в частни ръце? Коментарът ще е на юриста Димитър Терзиев, бивш председател на Държавната комисия по хазарта. Той твърди, че: Темата за хазарта е щекотлива и всяко пипане в нея води до сътресения.

И още:

Водните ресурси на България да се разглеждат като бюджета. Както всяка година се планират приходи и разходи на паричните потоци, така да се планира и управлението на водите. Това е необходимо като стратегия за бъдещето на водните ресурси на страната ни, убеден е хидроинженерът доц. Борис Цанков, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Разговорът с него ще е за кризите с водата и необходимите решения.

От Пловдив:

Пак за вода, но речна и замърсена е причина районната прокуратура в Пловдив да се самосезира. Повод са публикации за замърсяване на река Марица при град Стамболийски. Случаят е различен от замърсяването на река Марица, тръгнало от района на Пазарджик.  Проблема и реакцията по него проследява Иванка Петкова.

Каква ще е новата Стратегия за развитие на здравеопазването в Пловдив? Откъде ще се финансират дейностите в стратегията? Ще помогне ли тя да се решат проблемите между общинските здравни заведения и администрацията? По темата работи Антония Попова.

Стоян Терзиев ни запознава с дейността на Съвместното командване на специалните операции, приемник на 68-а бригада "Специални сили". Поводът е годишният отчет генерал-майор Явор Матеев, който е начело на командването.

Екатерина Костова разговаря с пловдивчанина Дончо Дончев за книгата му с епиграми „Люти шофьори“ и за специалната награда за принос в безопасността на движението.

А Елена Крушкова представя в репортаж щастливото решение на проблем, тормозил близо три години жители на пловдивското село Марково. 

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешната сряда. Започваме след новините в 15 часа и сме заедно до 17!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес педаванет ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40

"Вход свободен" - за даровете на лятото

С някои препоръки за справяне с жегата ще започнем днес! След това ще ви разходим из афиша на Пловдив за предстооящите дни - ще ви срещнем с балерината Нора Маршаха от Денс Студио "Магнифик", с която говорим за предстоящата балетна гала вечер. С театралния режисьор д-р Сашо Петков, ще ви разкажем за събитието, което Театър А'Парт организират тази вечер...

публикувано на 25.06.24 в 09:30

"Точно днес" по стълбицата на лятното време

Вторник утро с темите на програма "Точно днес" от 07:00 до 09:30 часа: Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, з а сложните преговори, за правителство на малцинството, говорим с политолога доц. Иван Начев . Антония Попова разговаря със заместник-кмета Иван Стоянов, за това как Пловдив да има..

публикувано на 24.06.24 в 14:27

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50