Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Факти и прогнози в "Ден след ден"

Бъдещото присъединяване на България към механизма ЕRМ2, по-известен като „чакалнята на Еврозоната“, през април породи съмнения, че ще падне валутният борд, който бе въведен в страната ни преди 22 години. Хората се притесниха от нова Виденова зима. Министърът на финансите Владислав Горанов обяви днес след консултации в парламента, че ще има допълнителни гаранции за фиксирания курс на еврото при бъдещо влизане в еврозоната. Има ли почва за притеснения у българите и какво да очакваме в близко време, ще коментираме с икономическия експерт Стоян Панчев от ЕКИП, който е и преподавател в СУ.

За пореден път посегателство над паметник в Пловдив. Тази сутрин Альоша осъмна изцапан с червена боя. Как ще се опазва паметникът от бъдещи посегателства, разказва Живка Танчева.

Следващата седмица се очакват първите резултати след отстраняването на основните проблеми със системата за управление на градския транспорт в Пловдив.  Това заяви зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. Репортаж по темата на Елена Крушкова.

А зам.-кметът Илия Кирчев съобщи, че фондация „Пловдив 2019“ е получила с 4 милиона лева по-малко от обещаните от общинския бюджет средства за миналата година, когато Пловдив бе Европейска столица на културата. Темата продължава Антония Попова.

ОбС – „Родопи“ прие декларация против бъдещата кариера за добив на инертни материали край Първенец. Така общинските съветници подкрепиха недоволството на хората, които се опасяват, че кариерата ще замърси въздуха, водата и околната среда и ще се отрази негативно на здравето на хората. Събеседници по темата ще бъдат председателят на ОбС на „Родопи“ Георги Цанков и бъдещият инвеститор Тодор Воденичаров.

Бъдете с нас, ще бъде интересно!


Още от категорията

"Звукът на киното" носи музика на "Queen" точно "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

публикувано на 02.04.20 в 11:27

За страданието и спокойствието във „Вход свободен“

Както винаги, се опитваме да съхраним себе си. Днес във „Вход свободен“, говорим за „натиск на страданието“. Това е термин от социалната работа, но идеално ни се вписва в настоящата ситуация. Коментираме с фамилния консултант Динка Колева. С писателят Любомир Розенщайн, аналазираме онова пускане по течението и докъде може да ни доведе...

обновено на 02.04.20 в 09:34

Извънредно и не съвсем „Точно днес“

Забавихме темпото. Най – после. На тази цена ли ? Скърца, свива се, плаши се – животът ни.  Но запазвайки и надежда,  и смисъл. „Точно днес“: Маските паднаха  - по желание, но  извънредното положение  продължава.  Какви лица и дела  показват политиците и хората в тази ситуация.  Коментар на политолога Страхил Делийски . В..

публикувано на 01.04.20 в 17:20

В деня на шегата с невесели теми в "Ден след ден"

В деня на шегата извънредното положение заради коронавируса днес ни води съвсем не до весели теми. В "Ден след ден" ще ги погледнем сериозно. Ето така: За актуализацията на бюджета, наложена от кризата с COVID 19, ще разговаряме с депутата от ГЕРБ Александър Иванов. Ще проследим последните новини от Областните кризисни щабове в Пловдив и..

публикувано на 01.04.20 в 13:53

Първи април с "Вход свободен"

Мнозина обичат да се шегуват, да се посмеят или да разиграят някого, но един ден в годината с това се занимават абсолютно всички без да им тежи на съвестта. Честит първи април!  В днешното предаване ще обърнем внимание на някои билки, които помагат при пролетна умора.  Ще ви срещнем и с Ваня Кънева. Тя ще ни разкаже за желанията, целите и мечтите и..

публикувано на 01.04.20 в 08:46