Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 01.02.20 в 16:29

Посрещаме заедно първото неделно утро на февруари, с недежда той да ни донесе повече слънчеви дни и по –малко тревога!

Днес е Сретение господне или Зимна Богородица - един от 12-те големи християнки празница в годината. Богата е и обредността в народния ни календар, но най-познато в традицията е това, че днес празнуват мъжките майки!

Всеки родител храни силна вяра и надежда в бъдещето,  отглеждайки своето дете.

Една година след началото й за Пловдив, ви представяме  програмата  „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“. Насочена към млади майки до 22 годишна възраст, програмата предлага помощ, от която често се нуждаят неопитните момичета.

Събеседници по темата са Вера Михайлова – координатор на програмата за Пловдив и Рая Иванова – ръководител на екипа за града.

В условията на грипна епидемия, „Мултивитамин“ ще ви предложи съвети за предпазване от вирусите.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

Пролетни настроения в извънредно положение „Точно днес“

Историята ни напомня, че преди 160 години в Цариград се провежда първата църковна служба на български език. Така се поставя началото на борбата за църковна независимост и отделяне на българската църква от гръцката патриаршия. Тържествената литургия е отслужена в храма „Свети Стефан“ от епископ Иларион Макариополски. „Точно днес“ ще говорим..

публикувано на 02.04.20 в 17:01

Време и натрупвания "Ден след ден"

Попада ли коронавирусът върху храната? Колко рискови са продуктите, които пазаруваме в режим на карантина? Какво показват засилените проверки в хранителните магазини в Пловдив? Какво инспекторите „гледат под лупа“? Отговорите очакваме от д-р Камен Янков , директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Загива ли..

публикувано на 02.04.20 в 14:59

"Звукът на киното" носи музика на "Queen" точно "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

обновено на 02.04.20 в 14:00

За страданието и спокойствието във „Вход свободен“

Както винаги, се опитваме да съхраним себе си. Днес във „Вход свободен“, говорим за „натиск на страданието“. Това е термин от социалната работа, но идеално ни се вписва в настоящата ситуация. Коментираме с фамилния консултант Динка Колева. С писателят Любомир Розенщайн, аналазираме онова пускане по течението и докъде може да ни доведе...

обновено на 02.04.20 в 12:57

Извънредно и не съвсем „Точно днес“

Забавихме темпото. Най – после. На тази цена ли ? Скърца, свива се, плаши се – животът ни.  Но запазвайки и надежда,  и смисъл. „Точно днес“: Маските паднаха  - по желание, но  извънредното положение  продължава.  Какви лица и дела  показват политиците и хората в тази ситуация.  Коментар на политолога Страхил Делийски . В..

публикувано на 01.04.20 в 17:20