Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По течението на февруари „Ден след ден“

Новата седмица идва със слънце и пролетни температури, но все още е зима –поне според календара. 

Какво ни предлага 3 февруари и какви са акцентите, които ни диктува  деня?

 По-важните  от тях коментираме в двата часа на програма „Ден след ден“. До 17 часа ще чуете:

-Как да се предпазим от коронавируса и какви са предприетите мерки в Пловдив и областта -  доц.  Олиана Бойкинова от Инфекциозна клиника на УМБАЛ“Свети Георги“

- Между 180 000 и 200 хиляди лева са необходими на Английската гимназия в Пловдив за да премине на едносменен режим на обучение. Това стана ясно днес по време на приемната на кмета Здравко Димитров, която беше посетена и от Николай Радев, директор на учебното заведение и председател на групата общински съветници от БСП –подробностите от Антония Попова

-Пред прага на ЕРМ-2, „​чакалнята на еврозоната“ , и промените в законодателството ни -  има ли опасност за валутния борд, българския лев и от поскъпване на живота – анализ на  бившия икономически министър Николай Василев

-Нов стандарт при брашната и гаранции за качеството на хляба, за очакваната нова реколта и за спорната, но отложена Наредба 18 на ФМ е разговорът ни с Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите

-Какво показват последните резултати от пробите на водата в Марица, след инцидента със замърсяването и отровената риба  - питаме Басейнова дирекция в Пловдив. 

Ще има и още!


Още от категорията

Цветове и страсти „Точно днес“

Политическата битка в ковид година на избори обещава да е ожесточена. В утрото на 19 януари ще проследим цветове и страсти, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Отчитат ли педиатрите увеличение на болните от Covid-19 деца в Пловдив и как могат да се избегнат тежки усложнения при малките пациенти? Началникът на Детска клиника..

публикувано на 18.01.21 в 16:16

Горещ студ "Ден след ден"

„Ледена река“ затвори пътя от Смолян до Пампорово - заради заледяването на избиваща от запушена шахта вода, трафикът се отклонява през Рожен. От студ замръзна водата и в единствената водоноска в село Брестовица, жителите твърдят, че са в хуманитарна криза. Пак заради студа „замръзна“ и срутището в село Дряново в община Лъки. При първото..

публикувано на 18.01.21 в 14:53

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

публикувано на 18.01.21 в 14:09

"Вход свободен" - пълноценно общуване и снежни човеци

Разнообразна и вълнуваща се очаква да бъде седмицата пред нас! Не може да бъде иначе щом в първия й ден, без капка шега,  празнуваме международно снежния човек! Подробности от историята на този обичан герой ще споделим, между поканите за концерт и една поредица, която цели да даде стимул на пълноценното общуване между родители и деца!..

обновено на 18.01.21 в 10:05

По кой път вървим „Точно днес“

Възстановен е   плановият прием в болниците . След ограниченията и отлаганията на плановите операции поради ковид-атаките, в какво състояние са болничните заведения и с каква готовност. Събеседник ще бъде д-р Динчо Генев директор на МБАЛ „Пловдив“. Донякъде  се вдига завесата и за образоващите се в областта на изкуствата и практическите..

обновено на 17.01.21 в 17:07