Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Г-жа Маратилова се извини, искаме тя да обучава децата ни

Снимка: Фейсбук

Родители в Пазарджик направиха подписка в подкрепа на учителката Верка Маратилова. Тя получи предупреждение за уволнение, тъй като наказала непослушен ученик като накарала съучениците му да го заплюят. 

Скандалният случай с децата от 3-ти „Б” клас от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" е от 9 януари, но стана известен преди дни.

Това е инцидентен и еднократен случай, за него учителката е получила адекватно наказание. Желаем децата ни да бъдат обучавани от г-жа Маратилова, която е добър професионалист. Това заявяват родители на третокласници, включили се в подписката. 

Те посочват още, че Верка Маратилова е организирала родителска среща още в първия учебен ден след инцидента. На нея е присъствала и бабата на засегнатото момче, а учителката многократно се е извинила както на нея, така и на всички родители. Тя обяснила, че е изпуснала нервите си, а това е грешка и я осъзнава.

Боряна Дунгарова е майка на третокласничка, чиито класен ръководител в момента е г-жа Маратилова. По – голямата й дъщеря се е обучавала при същата учителка в началния курс.

Антоанета Петричанска разговаря с Боряна Дунгарова за подписката на родителите, обявили се в защита на учителката на децата им. 
Интервюто е в звуковия файл. 
Още от категорията
Доц. Андрей Чорбанов

Наивно е да се мисли, че може да има ваксина до 3 месеца

Проектът на българския  екип, който разработва ваксина срещу Ковид -19, вече е одобрен, получил е финансиране, в следващите дни предстои подписване на договорите и от понеделник учените започват работа.  Това съобщи в ефира на Радио Пловдив   създателят на проекта доц. Андрей Чорбанов от имунологичния департамент към Института по микробиолгия на..

обновено на 09.04.20 в 17:31

Каузата днес е да запазим живота

Много от празничните ритуали за Великден и Цветница тази година ще бъдат отменени или извършвани по различен в Бачковския манастир.  Каузата днес е да запазим живота, затова всички дейности тази година ще бъдат съобразени с карантината в страната, каза в интервю за Радио Пловдив игумена на Светата обител епископ Сионий. На Цветница няма..

публикувано на 09.04.20 в 17:25

БПЦ е твърде емоционална във време на зараза

Благодатният огън  тази година няма да дойде от Йерусалим. Църквата се отказва да пътува за него и ще използва запазен от миналата година, а средствата предлага  да се пренасочат в борбата с коронавируса.  На Цветница няма да се раздава върба.   На Разпети петък Христовата плащеница няма да бъде  изнесена в в храмовете. Ше има църковни служби..

публикувано на 09.04.20 в 16:01

Католиците в Житница намират опора във вярата

Различна е тази година Страстната седмица за католическата общност в пловдивското село Житница. Заради противоепидемичните мерки вярващите са по домовете си, а литургиите и църковните ритуали се излъчват онлайн. В очакване на Възкресение Христово в неделя, хората в Житница днес си спомнят, че миналата година, преди Великденските празници бяха обзети и..

публикувано на 09.04.20 в 10:57

Кризата с COVID 19 не е здравна, а политическа и икономическа

Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв пример в света през всички тези 2 хиляди години на епидемии!  Така бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, коментира мерките не само в България, а и на много места в ЕС и света, хората да..

публикувано на 08.04.20 в 17:08