Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атаки и защити "Ден след ден"

С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона“. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев.

Корупцията и войната между институциите са фокус на разговорите с двама анализатори в днешната програма „Ден след ден“:

Със социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", ще коментираме замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта.

С геополитическия анализатор проф. Марин Русев ще говорим за първата по рода си санкция, която САЩ ще наложи на българин заради корупция. Ще разчитаме дадения сигнал и концентрирането на вниманието върху върховенството на закона, борбата с корупцията и независимостта на съда в нашата страна.

Друга гореща тема:

Новото замърсяване на река Марица отново от Пазарджик, но този път от завод „Каучук“, проследяваме чрез мобилизацията на институциите и контролните органи в града. За 15,30 часа е насрочена извънредната среща, свикана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Във втория час на програма очакваме връзка със Стефан Мирев или с Костадин Гешев, шеф на РИОСВ – Пазарджик.

В пловдивския участък на Марица замърсяване няма, категорични са институциите в Пловдив. Емил Костов разказва в репортажа си за аварийните екипи, които следят процеса и са готови да локализират и източат евентуален пробив на замърсяването в реката. 

Още от Пловдив:

Призната вина и 16 години затвор за командоса Светослав Каменов, жестоко убил  военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот преди две години. За показанията, екпертизите, пледоариите и присъдата разказва в репортажа си от съдебната палата Стоян Терзиев.

Ремонтите, трафикът и инвестициите в Пловдив, както и работата по ключови за града проекти – за това е очакваният разговор с Пламен Райчев, заместник-кмет с ресор "Строителство и инвестиции“. Заявката за интервю с представителя на общината е на Живка Танчева

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с нас!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30