Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атаки и защити "Ден след ден"

С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона“. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев.

Корупцията и войната между институциите са фокус на разговорите с двама анализатори в днешната програма „Ден след ден“:

Със социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", ще коментираме замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта.

С геополитическия анализатор проф. Марин Русев ще говорим за първата по рода си санкция, която САЩ ще наложи на българин заради корупция. Ще разчитаме дадения сигнал и концентрирането на вниманието върху върховенството на закона, борбата с корупцията и независимостта на съда в нашата страна.

Друга гореща тема:

Новото замърсяване на река Марица отново от Пазарджик, но този път от завод „Каучук“, проследяваме чрез мобилизацията на институциите и контролните органи в града. За 15,30 часа е насрочена извънредната среща, свикана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Във втория час на програма очакваме връзка със Стефан Мирев или с Костадин Гешев, шеф на РИОСВ – Пазарджик.

В пловдивския участък на Марица замърсяване няма, категорични са институциите в Пловдив. Емил Костов разказва в репортажа си за аварийните екипи, които следят процеса и са готови да локализират и източат евентуален пробив на замърсяването в реката. 

Още от Пловдив:

Призната вина и 16 години затвор за командоса Светослав Каменов, жестоко убил  военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот преди две години. За показанията, екпертизите, пледоариите и присъдата разказва в репортажа си от съдебната палата Стоян Терзиев.

Ремонтите, трафикът и инвестициите в Пловдив, както и работата по ключови за града проекти – за това е очакваният разговор с Пламен Райчев, заместник-кмет с ресор "Строителство и инвестиции“. Заявката за интервю с представителя на общината е на Живка Танчева

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с нас!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 26.04.24 в 16:56

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55