Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Атаки и защити "Ден след ден"

С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона“. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев.

Корупцията и войната между институциите са фокус на разговорите с двама анализатори в днешната програма „Ден след ден“:

Със социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", ще коментираме замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта.

С геополитическия анализатор проф. Марин Русев ще говорим за първата по рода си санкция, която САЩ ще наложи на българин заради корупция. Ще разчитаме дадения сигнал и концентрирането на вниманието върху върховенството на закона, борбата с корупцията и независимостта на съда в нашата страна.

Друга гореща тема:

Новото замърсяване на река Марица отново от Пазарджик, но този път от завод „Каучук“, проследяваме чрез мобилизацията на институциите и контролните органи в града. За 15,30 часа е насрочена извънредната среща, свикана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Във втория час на програма очакваме връзка със Стефан Мирев или с Костадин Гешев, шеф на РИОСВ – Пазарджик.

В пловдивския участък на Марица замърсяване няма, категорични са институциите в Пловдив. Емил Костов разказва в репортажа си за аварийните екипи, които следят процеса и са готови да локализират и източат евентуален пробив на замърсяването в реката. 

Още от Пловдив:

Призната вина и 16 години затвор за командоса Светослав Каменов, жестоко убил  военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот преди две години. За показанията, екпертизите, пледоариите и присъдата разказва в репортажа си от съдебната палата Стоян Терзиев.

Ремонтите, трафикът и инвестициите в Пловдив, както и работата по ключови за града проекти – за това е очакваният разговор с Пламен Райчев, заместник-кмет с ресор "Строителство и инвестиции“. Заявката за интервю с представителя на общината е на Живка Танчева

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с нас!


Още от категорията

Изпитания за финансите и вярата "Точно днес"

Петък е пред Цветница. Запролетено е. Да му се радваме, въпреки, но и според наложените ограничения. Финансовите изпитания и изпитанията на вярата ще са темите в предаването от 7.00 до 10 часа. Ще разговаряме със зам.- кмета на Пловдив, който отговаря за финансите Илия Кирчев . От публичната власт се очаква да подпомогне бизнеса и гражданите в кризата...

публикувано на 09.04.20 в 18:17

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от филма на Денис Хопър, появил се на екран преди 51 години, в далечната 1969, но поставящ и днес особено..

обновено на 09.04.20 в 17:09

Ще има ли БГ ваксина срещу COVID 19 и още в "Ден след ден"

В 9-тия ден на април в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив очаквайте: Коментар на решенията как Православната църква и премиерът Бойко Борисов се договориха да се отбележат Цветница и Великден - на пряката ни линия ще е историкът Христо Матанов. Как стана така, че кметът на Пловдив оттегли предложението с 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния..

обновено на 09.04.20 в 14:28

Споделено по женски във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с някои цветове, които са крайно неподходящи за основни във вашите домове.  Днес във „Вход свободен” отново ще бъде включена и рубриката на колегата Дарина Иванова – „Извънредни мисли”. Ще ви срещнем и с Петя Георгиева. Тя ще ни разкаже за „Споделено по женски”, онлайн среща, в която всеки желаещ може да се включи и да..

обновено на 09.04.20 в 09:43

Временно намаляват данъци и такси „Точно днес“

Общинският съвет на Пловдив ще проведе сесията си, без присъствие на граждани. Съветниците ще гласуват 27 точки в Дом на културата „Борис Христов“. Взети са всички предпазни мерки срещу COVID19. Александър Държиков, председател на Общинския съвет ще коментира в аванс някои от измененията на данъци, такси, наеми и картите на учениците за пътуване в..

публикувано на 08.04.20 в 17:02