Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Атаки и защити "Ден след ден"

С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона“. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев.

Корупцията и войната между институциите са фокус на разговорите с двама анализатори в днешната програма „Ден след ден“:

Със социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", ще коментираме замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта.

С геополитическия анализатор проф. Марин Русев ще говорим за първата по рода си санкция, която САЩ ще наложи на българин заради корупция. Ще разчитаме дадения сигнал и концентрирането на вниманието върху върховенството на закона, борбата с корупцията и независимостта на съда в нашата страна.

Друга гореща тема:

Новото замърсяване на река Марица отново от Пазарджик, но този път от завод „Каучук“, проследяваме чрез мобилизацията на институциите и контролните органи в града. За 15,30 часа е насрочена извънредната среща, свикана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Във втория час на програма очакваме връзка със Стефан Мирев или с Костадин Гешев, шеф на РИОСВ – Пазарджик.

В пловдивския участък на Марица замърсяване няма, категорични са институциите в Пловдив. Емил Костов разказва в репортажа си за аварийните екипи, които следят процеса и са готови да локализират и източат евентуален пробив на замърсяването в реката. 

Още от Пловдив:

Призната вина и 16 години затвор за командоса Светослав Каменов, жестоко убил  военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот преди две години. За показанията, екпертизите, пледоариите и присъдата разказва в репортажа си от съдебната палата Стоян Терзиев.

Ремонтите, трафикът и инвестициите в Пловдив, както и работата по ключови за града проекти – за това е очакваният разговор с Пламен Райчев, заместник-кмет с ресор "Строителство и инвестиции“. Заявката за интервю с представителя на общината е на Живка Танчева

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с нас!


Още от категорията

Будим се заедно, в "Шейкър"

„И не забравяйте, времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.“ Васил Левски В Деня на народните будители ни гостуват психологът Стоичко Миличин, психоаналитикът Йорданка Христозова и Албена Паралингова, специалист човешки ресурси. С тях коментираме темата за съвременното будителство, норми, желания...

обновено на 31.10.20 в 16:34

Надграждане „Ден след ден“

Електронната система  за таксуване в пловдивския градски транспорт, която както е известно даде поредица дефекти, ще бъде надградена. Това каза ресорният заместник-кмет Тодор Чонов на отчета на първата година от работата си. Това от своя страна, отново ще стане с обществена поръчка, а общината се готви за среща в съда с производителя на дефектната..

публикувано на 30.10.20 в 14:49

"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и продуцент Майк Майърс Саундтракът на филма съдържа парчета на групи като Куин и  Блек Сабат, както и..

обновено на 30.10.20 в 14:16

"Вход свободен" - в страстта на Танго

В края на работната седмица сме  усърдни в приключване на задачите и повече от фокусирани в предстоящите почивни дни! „100 минути заедно и ...Танго“, едно събитие със вход свободен, което очакваме в утрешния ден. Поканата за тази премиера е от Сдружение „Кей-Търн“ и Пловдивски Музикално-Артистичен Форум. Милонга от предишните векове в сърцето..

обновено на 30.10.20 в 10:18

Тревожно червено, но и с багрите и звуците на духа "Точно днес"

Ковид афишът на световната пандемия  оцвети в червено почти цялата страна. Анотациите, които всеки  следващ ден оставя в бележника на времето, очертават  рамката на една трудна година, в която въпросите, които си задаваме на всякакви нива, ще бъдат дълго  много повече от отговорите. Сбъдва ли се прогнозата, че ще  ни се наложи да живеем дълго с..

публикувано на 29.10.20 в 17:28