Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зимни и други страсти в „Ден след ден“ на 6 февруари

| обновено на 06.02.20 в 14:36

Зимата напомни за себе си и колкото и красива да е, пак създаде трудности. В Смолянско отново има села без ток, затънали автобуси, закъсали камиони и коли. Зимната обстановка ще следим и в „Ден след ден“ с областния управител Недялко Славов.

И още:

Съдия Андон Миталов стана първият български гражданин, който е с наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция. Освен него с такава рестрикция е и семейството му. Какъв знак е това за България, какви ще са последиците за страната ни и ще се отрази ли това на отношенията ни със САЩ – коментар на Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

60 души бяха арестувани при мащабна полицейска акция в карловското село Розино. От полицията и прокуратурата уточниха на нарочен брифинг, че голяма част от задържаните са криминално проявени, а срещу 6-ма е започнало досъдебно производство. По темата – репортаж на Стоян Терзиев и разговор с кмета на Розино Али Кючук.

85 млн. лв. са заделени за капиталовата програма на Пловдив през тази година. За кои обекти ще се разпределят парите – Живка Танчева разговаря със заместник-кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев.

А от АБВ обявиха, че не са доволни от 100-те дни управление на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Защо и какви препоръки дадоха на местната власт, разказва Антоанета Петричанска.

“Одисей“ да пътува извън страната – това е амбицията на екипа на Драматичен театър Пловдив, който създаде спектакъла за програмата на града като Европейска културна столица. Възможно ли е това приключение, обаче, да се осъществи без местната власт и държавата? Отговора потърси Екатерина Костова.


Още от категорията

"Точно днес" - вариантите за проекти и прогнози

Затишие преди буря, или как у нас управляваме кризи. Разговорите по темата за коронавируса ще бъдат два: С Лъчезар Томов , математик и преподавател в НБУ, за моделите, които определят движението на кривата със заболеваемост, за достоверните прогнози и за вариантите да се завърнат в училище големите ученици от 4 февруари. И с д-р Сергей Иванов ,..

обновено на 24.01.21 в 17:02
Недялко Славов

Клуб "Неделя"- трима творци в клуба

Днес в предаването ви срещаме с трима творци от три различни жанра.  Писателят Недялко Славов ще говори за  потока от светлина, вливащ се в мътната река на битието, за бреговете на съмнението и хлъзгавите камъни по дъното на живота, за  водовъртежите на съдбата и бродовете на спасението в най- новия му роман "И станах река". Във втората част на..

публикувано на 24.01.21 в 12:12

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48