Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зимни и други страсти в „Ден след ден“ на 6 февруари

| обновено на 06.02.20 в 14:36

Зимата напомни за себе си и колкото и красива да е, пак създаде трудности. В Смолянско отново има села без ток, затънали автобуси, закъсали камиони и коли. Зимната обстановка ще следим и в „Ден след ден“ с областния управител Недялко Славов.

И още:

Съдия Андон Миталов стана първият български гражданин, който е с наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция. Освен него с такава рестрикция е и семейството му. Какъв знак е това за България, какви ще са последиците за страната ни и ще се отрази ли това на отношенията ни със САЩ – коментар на Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

60 души бяха арестувани при мащабна полицейска акция в карловското село Розино. От полицията и прокуратурата уточниха на нарочен брифинг, че голяма част от задържаните са криминално проявени, а срещу 6-ма е започнало досъдебно производство. По темата – репортаж на Стоян Терзиев и разговор с кмета на Розино Али Кючук.

85 млн. лв. са заделени за капиталовата програма на Пловдив през тази година. За кои обекти ще се разпределят парите – Живка Танчева разговаря със заместник-кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев.

А от АБВ обявиха, че не са доволни от 100-те дни управление на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Защо и какви препоръки дадоха на местната власт, разказва Антоанета Петричанска.

“Одисей“ да пътува извън страната – това е амбицията на екипа на Драматичен театър Пловдив, който създаде спектакъла за програмата на града като Европейска културна столица. Възможно ли е това приключение, обаче, да се осъществи без местната власт и държавата? Отговора потърси Екатерина Костова.


Още от категорията

С пулса на сърцето и времето - "Точно днес"

На 17 май – Световния ден за борба с хипертонията  Пловдив става част от  националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот“. В България тя ще се  проведе за 15-та поредна година  с подкрепата на Българската лига по хипертония.  „Месец май за мерене“ е най-мащабната  глобална здравна инициатива, която има за цел да повиши..

публикувано на 16.05.21 в 17:21

Слънчева неделя с Клуб "Неделя"

Проф. д-р Атанас Джурджев е знакова фигура не само за Медицинския университет в Пловдив, но за града и страната. За съжаление, той ни напусна твърде рано, но личности като него никога не се забравят. Ако беше жив, бившият ректор на 15 май щеше да навърши 80 години.  За своя голям приятел и кумец легендарният водещ Тома Спространов реши да отправи..

обновено на 16.05.21 в 15:21

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57