Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Турнето на "Intelligent Music Project" минава и през Пловдив

| обновено на 12.02.20 в 13:46

На 22 февруари Негово Рок Величество Саймън Филипс (Toto), чудовищният глас Рони Ромеро (Rainbow) и прогресивният вокал от Лондон Ричард Грисман (River Hounds) ще изпълнят хитовете на Intelligent Music Project. Те ще представят последния албум “Sorcery Inside”, както и “Life Motion”, който ще излезе на 20.02.2020 г. Към звездното трио ще се включат едни от най-добрите български музиканти: Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов. Концертът е в Драматичен тетатър-Пловдив. Създателят на Intelligent Music Project доктор Милен Врабевски, който е лекар, бизнесмен, филантроп, меценат, с множество родолюбиви каузи, даде специално интервю за Радио Пловдив. Той е  собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а също и основател на Фондация „Българска памет“; инициатор и благодетел на една от най-мащабните частни инвестиции в образованието – „Път към университета“. Подпомага многодетни български семейства, а за своя кауза е възприел битката с демографската криза.

Меломаните в Пловдив ще чуят материал от третия ми албум „TOUCHING THE DIVINE“. Акцент ще бъде и албума “Sorcery Inside”. И разбира се – представяне на най-новата ни продукция “Life Motion”, което означава движението на живота напред, заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Милен Врабевски. Той допълни, че последният албум ще бъде представен на фен среща в столицата на 20 февруари в Grand Hotel Sofia.

Турнето започва от Варна /на 21 февруари във Фестивален комплекс – зала I/, Пловдив /на 22 февруари в Драматичен театър/, София /на 23 февруари в Sofia Live Club. Следват Амстердам - на 27.02 и Кьолн - на 29 февруари.
Доктор Врабевски заяви, че световно известни изпълнители като Саймън Филипс и Рони Ромеро, се привличат с много добър продукт.

Те са музиканти от световна класа. Барабанист номер 1 в света е Саймън Филипс. В момента най-търсен рок вокалист е Рони Ромеро. Вътрешният подтик, който ни кара да правим музика е някакъв сигнал свише. И след като имам много идеи, най-добрия начин е да ги направиш на готини парчета с професионални музиканти, които да покажат, че има алтернатива на чалгизацията. И да покажем, че все още можем да подаваме правилните послания към децата си, обясни доктор Врабевски.

Сред приоритетите му са още борбата с демографската криза, реинтеграция на българската диаспора, кариерното развитие на младите хора в България и образователни практики, както и културно-историческото наследство и ползата от него.

Борбата с демографската криза е важна за цялата страна. Няма нищо по-важно от това в България да се раждат българчета. И те да стават качествени и образовани граждани, адекватни към предизвикателствата на 21 век. Няма по-важна кауза от това да носиш щастие на децата, заяви доктор Врабевски.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Срути се фасадата на кулата на Малтепе

Срутване на 30-40 квадратни метра от фасадата на Южната кула на Малтепе констатира Комисия от Министерството на културата днес. Това стана след сигнал от директора на Археологическия музей д-р Костадин Кисьов в събота. Очаква се до дни да се направи предписание за аварийна консервация и реставрация на мястото.  Срутването на фасада от..

публикувано на 17.02.20 в 17:38

Кукленият театър с премиерни заглавия този сезон

Общо 120 хиляди лева се отделят от бюджета на Пловдив за Драматичния театър „Н. О. Масалитинов”, Кукления театър и Операта. Средствата ще бъдат разпределени по равно, тоест по 40 000 лева. Директорът на Кулен театър-Пловдив Виктор Бойчев заяви в интервю за Радио Пловдив, че с тези пари ще се подпомогне творческата програма, а също и част от..

публикувано на 17.02.20 в 11:36
Младен Влашки

Преге - предаване за света на книгите, 15 - 21 февруари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 15. 02. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ (нови книги): Евгений Замятин. Приказки за големи деца. 289 стр., ок. 4а, Изток-Запад, 2020. Клаус Ман. Мефистофел. 448 стр., ок. 3А, Кръг, 2020. Анабел Абс. Истинската лейди Чатърли. 404 стр., ок. 4А,..

публикувано на 17.02.20 в 10:13

Кралиците на стендъп комедията гостуват в Пловдив

Култовият формат „Три жени на микрофона“ гостува на Пловдив на 29 февруари. Събитието е част от проекта „Театър в клуба“, а трите скандални дами Елисавета, Красимира и Оля ще представят колоритния си авторски спектакъл „Добрата, Лошата и Красимира“. Той предизвика бум в София, напълни зала 1 на НДК и превърна трите жени в кралиците на стендъп..

публикувано на 17.02.20 в 09:45

Матей Матеев разказва в картини за ябълката и ...след това

„Ябълката... и след това“  е изложбата, която открива художникът Матей Матеев в галерия „Резонанс“. За първи път той ще представи пред почитателите си 18 големи платна с размери 100/120 см.  Експозицията ще бъде открита от Жорж Трак и ще продължи до 4 март.   След изложбата „Момиче с китара“ преди месец, отново в галерия „Резонанс“ дойде..

публикувано на 14.02.20 в 10:31