Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Турнето на "Intelligent Music Project" минава и през Пловдив

| обновено на 12.02.20 в 13:46

На 22 февруари Негово Рок Величество Саймън Филипс (Toto), чудовищният глас Рони Ромеро (Rainbow) и прогресивният вокал от Лондон Ричард Грисман (River Hounds) ще изпълнят хитовете на Intelligent Music Project. Те ще представят последния албум “Sorcery Inside”, както и “Life Motion”, който ще излезе на 20.02.2020 г. Към звездното трио ще се включат едни от най-добрите български музиканти: Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов. Концертът е в Драматичен тетатър-Пловдив. Създателят на Intelligent Music Project доктор Милен Врабевски, който е лекар, бизнесмен, филантроп, меценат, с множество родолюбиви каузи, даде специално интервю за Радио Пловдив. Той е  собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а също и основател на Фондация „Българска памет“; инициатор и благодетел на една от най-мащабните частни инвестиции в образованието – „Път към университета“. Подпомага многодетни български семейства, а за своя кауза е възприел битката с демографската криза.

Меломаните в Пловдив ще чуят материал от третия ми албум „TOUCHING THE DIVINE“. Акцент ще бъде и албума “Sorcery Inside”. И разбира се – представяне на най-новата ни продукция “Life Motion”, което означава движението на живота напред, заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Милен Врабевски. Той допълни, че последният албум ще бъде представен на фен среща в столицата на 20 февруари в Grand Hotel Sofia.

Турнето започва от Варна /на 21 февруари във Фестивален комплекс – зала I/, Пловдив /на 22 февруари в Драматичен театър/, София /на 23 февруари в Sofia Live Club. Следват Амстердам - на 27.02 и Кьолн - на 29 февруари.
Доктор Врабевски заяви, че световно известни изпълнители като Саймън Филипс и Рони Ромеро, се привличат с много добър продукт.

Те са музиканти от световна класа. Барабанист номер 1 в света е Саймън Филипс. В момента най-търсен рок вокалист е Рони Ромеро. Вътрешният подтик, който ни кара да правим музика е някакъв сигнал свише. И след като имам много идеи, най-добрия начин е да ги направиш на готини парчета с професионални музиканти, които да покажат, че има алтернатива на чалгизацията. И да покажем, че все още можем да подаваме правилните послания към децата си, обясни доктор Врабевски.

Сред приоритетите му са още борбата с демографската криза, реинтеграция на българската диаспора, кариерното развитие на младите хора в България и образователни практики, както и културно-историческото наследство и ползата от него.

Борбата с демографската криза е важна за цялата страна. Няма нищо по-важно от това в България да се раждат българчета. И те да стават качествени и образовани граждани, адекватни към предизвикателствата на 21 век. Няма по-важна кауза от това да носиш щастие на децата, заяви доктор Врабевски.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Ковид промени и афиша на Plovdiv Jazz Fest 2020

В програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020 се налага сериозна реорганизация, заради пандемията и намаления брой на местата за концертите от 50% на 30%.   Двата концерта от откриващата вечер (05 ноември) на  пианиста Живко Петров и китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, заедно с квартета  The Teachers , ще бъдат отложени  за пролетните месеци...

публикувано на 29.10.20 в 14:24

Издават "История на България" от 1761 година

"История на България", написана през 1761 година от Блазиус Клайнер, излиза за първи път от 1977 година насам, съобщиха издателите от "Българска история".   Малцина са се посветили на идеята да опишат българската история в мрачните години на османското иго. "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски е позната на всеки българин, но не..

публикувано на 29.10.20 в 11:50

"Северни брегове" на Светослава Георгиева в галерия "Лабиринт"

 В различните краища на света светлината е различна и това се отразява и върху човешките взаимоотношения. Времето тече също по различен начин, а шотландците са много слънчеви и топли хора. Това убеждение сподели изучаващата в продължение на една година живопис в Глазгоу с утвърдени в художествените среди преподаватели – майстори на четката,..

публикувано на 29.10.20 в 11:10

Фотоизложба "150 години Българска екзархия"

Документална фотоизложба  „ Нашите Будители. 150 години Българска Екзархия“ ще се открие в Културен център Тракарт. Тя е посветена на участието на  пловдивчани в борбата за независима българска църква и е по повод  1 ноември – Ден на народните будители.   Учредяването на Българската екзархия през 1870 г. в Цариград е акт на признаване на..

публикувано на 29.10.20 в 06:45

Ковид затвори и Археологическия музей в Пловдив

Археологическият музей в Пловдив затваря врати за посетители до 10 ноември.  Причината са 4 случая на коронавирус в екипа му. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на музея доц. д-р Костадин Кисьов.  По негови данни, са заразени екскурзоводът и щандистите или почти цялото звено, което обслужва експозицията. „Хората са на домашно лечение, като..

обновено на 28.10.20 в 14:54