Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки, приватизация, проверки "Ден след ден"

В 12-тия ден на февруари темите в "Ден след ден" обединяваме под определението "еволюция на прехода". Ето и тях:

Защо 30 години след промените в България психиатричните болници у нас продължават да всяват ужас при проверките? Има ли положителен пример за грижа към психичноболните – ще разговаряме веднага след началото с психиатъра д-р Веселин Герев.

Как беше приет бюджетът на Пловдив за тази година? Има ли разнобой сред кмета и съветниците от ГЕРБ – ще чуем анализа на журналиста Любомир Минчев.

Какво показват проверките на отговорните институции за замърсяването на реките Чепеларска и Юговска след аварията в хвостохранилището при Лъки вчера ? Отговор ще потърси Иванка Петкова.

Пазарджишкото село Варвара започна почистване на камари с боклук – какъв е той и защо е стоял досега на бали край селището, очакваме да научим от интервюто на Антоанета Петричанска с кмета Димитър Деянов.

Близо 30 години след началото на приватизацията Прокуратурата разпореди проверка от ДАНС на целия приватизационен процес. Какво да очакваме от нея ще коментира икономистът и политик Владимир Каролев малко след 16 часа. Ще засегнем и темата за еврозоната, както и исканите от работодателите оставки в енергетиката заради високата цена на борсовата електроенергия.

Пример за съпричастност от Асеновград - Емилия Куюмджиева ни разказва за благотворителната кампания по кръводаряване  в помощ на учителката от ОУ "Отец Паисий" Йорданка Алешанова, диагностицирана с рядката болест синдром на Мошкович. 

Очакваме и името на новия ректор на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив – ще се опитаме да го включим веднага след избора му, ако той се случи до 17 часа.

Започваме в 15:00 часа и ще сме с вас до 17:00 - слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15