Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Пловдив с награда "Сирак Скитник"

| обновено на 13.02.20 в 12:17
19
Снимка: Ани Петрова, БНР

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония   в БНР. На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: БНР има най-важното качество – достоверността. 

Колективната награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получи Радио Пловдив за своя проект „Мечтата и реалността – заедно“ - поредица предавания, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г. Отличието бе спечелено в конкуренция с други 10 проекта на националните и регионални програми на БНР. Само в периода от януари до май 2019 творческите екипи на пловдивското радио са подготвили и излъчили 100 часа културно съдържание! Наградата получи главният редактор Марин Данев. С предаванията си Радио Пловдив отстоява ценности,които създават настоящето,пишат история и проектират бъдещето, подчерта той. По думите му, тези ценности са нашата инвестиция в почтеност към обществото и професионалните стандарти. Той припомни, че отстояването на ценностите е и причината по Радио Пловдив да звучи на всеки час Let It Be!

Индивидуалната награда за радиожурналистика, за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година получи Стефка Бакърджиева, от Радио Бургас. 

По предложение на Обществения съвет към Българското национално радио беше връчена и специална награда. Получиха я колегите от Програма „Хоризонт“ за значим принос в развитието на Българското национално радио. Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио беше връчена на Мартин Минков, програмен директор на Българското национално радио.

В звуковия файл ще чуете главния редактор на Радио Пловдив Марин Данев.


Снимки: Ани Петрова

Още от категорията

"Опитът" на Русана Бърдарска с премиера в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на романа на Русана Бърдарска "Опитът" ще се състои в Културния център на Радио Пловдив. Книгата, издадена от ИК "Жанет45", ще бъде представена от  проф. д.ф.н. Инна Пелева  в Първо студио на 28 октомври, сряда, от 18 часа,. Събитието е част от литературната програма на Пловдив чете 2020.  За автора Русана Бърдарска е родена в..

публикувано на 19.10.20 в 15:57

Отново качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

С два поредни концерта на 15 и 16 октомври платформата "Камерна сцена Пловдив" се завръща в Първо студио на Радио Пловдив. На 15 октомври от 19.00 часа, з а първи път на пловдивска сцена, тромпетистът Нейко Бодуров ще представи последния си проект N I K O B O . На следващия ден, 16 октомври, отново от 19.00 часа, още един  дебют,..

обновено на 15.10.20 в 06:15

Спомен в стихове за София Несторова в Културния център на Радио Пловдив

Книгата на София Несторова "Сърдечен арест" ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив. Събитието е в  рамките на "Пловдив чете" и ще спомни на четящата публика за п оетесата, преводач и редактор, която напусна този свят на 65 години през  месец май , в деня, когато излезе нейната последна книга „Сърдечен арест“, която тя не успя да види..

обновено на 06.10.20 в 06:50

В ефир преди концерта

Часове преди концерта по случай 65 години Радио Пловдив и 20 години Биг Бенд Пловдив, гости в предаването "Вход свободен" са Чавдар Каришев, директор на БНР – Радио Пловдив и Николай Гешев, художествен ръководител на Биг Бенд "Пловдив". Спонтанна среща между събеседниците ни, в Стария град, ражда идеята за празничния концерт на Античния театър...

обновено на 02.10.20 в 17:00

Да празнуваме #ЗАЕДНО с Радио Пловдив и Биг Бенд "Пловдив" на Античния театър

С празничен концерт на Античния театър БНР - Радио Пловдив и Биг Бенд "Пловдив" отбелязват #ЗАЕДНО два рождени дни - на Радиото и на Оркестъра. Празникът за 65 години Радио Пловдив и 20 години Биг Бенд "Пловдив" започва в 19 часа на 02 октомври /петък/, като подаръкът е за гостите - в ход с безплатни покани за концерта. Безплатните покани се..

обновено на 02.10.20 в 07:59