Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Природата и любовта във „Вход свободен“

| обновено на 14.02.20 в 12:14

Говорим си за любов. „Танц за двама“ е темата ни с Динка Колева, фамилен консултант и социален педагог. „Добрите взаимоотношения приличат на танц и се изграждат на принципа на танца“, казва Свагито Лийбермайстер, психотерапевт и един от обучителите на Динка Колева.

Говорим и за проекта „Граждани за природата“, на Българското дружество за защита на птиците. Ирина Матеева, отговорник по европейските политики, е наш събеседник. Започват безплатни обучения на граждани, на място и с помощта на уебинари, в 5 български града. Пловдив е част от проекта. Всеки, навършил пълнолетие, може да се включи в обученията.

Рубриката „Четем с радио Пловдив“, очаквайте след 13 и 30 часа. Малко след това, са и минутите ни за кино.

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

Тревожно червено, но и с багрите и звуците на духа "Точно днес"

Ковид афишът на световната пандемия  оцвети в червено почти цялата страна. Анотациите, които всеки  следващ ден оставя в бележника на времето, очертават  рамката на една трудна година, в която въпросите, които си задаваме на всякакви нива, ще бъдат дълго  много повече от отговорите. Сбъдва ли се прогнозата, че ще  ни се наложи да живеем дълго с..

публикувано на 29.10.20 в 17:28

"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и продуцент Майк Майърс Саундтракът на филма съдържа парчета на групи като Куин и  Блек Сабат, както и..

обновено на 29.10.20 в 17:05

Код „червено“ в „Ден след ден“

18 са вече областите в страната, в които заболеваемостта от коронавирус е над 120 на 100 000 души. В червената зона се настани и Пловдив – област със 190 на 100 хиляди заразени. За мерките, които влизат от днес, както и за пренастройването на здравните заведения към Ковид – вълната ще говорим в предаването от 15 до 17 часа. Сийка Димчева от РЗИ и..

публикувано на 29.10.20 в 14:41

"Вход свободен" в есенна палитра

В меката ковидна есен на 2020 година животът продължава, макар и с маски. Как понасяме повторните ограничения в комбинация с характерната за сезона меланхолия? Какви са начините да преодолеем  стреса и страховете от настоящето и неясното бъдеще? Разговаряме за това в предаването с хипнотерапевта д-р Мартин Илиев. Още в днешния "Вход свободен" -..

публикувано на 29.10.20 в 09:44

„Великите европейци“ и ние „Точно днес“

" Великите европейци“ –втора част на  книгата по едноименното предаване  на Пламен Асенов по Радио Пловдив ще има премиера в Първо студио тази вечер.  Книгата включва 45 портрета на значими личности от Стария континент. Започва  с  гръцката поетеса от VІІ век  Сафо,  и завършва с Джон Ленън. Героите във „Великите еврпейци“ са побрани в почти..

обновено на 28.10.20 в 17:09