Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Американската мечта с "Великият Гетсби" в "Звукът на киното"

| обновено на 14.02.20 в 17:10

Музиката на Крейг Армстронг от класиката с модерен прочит "Великият Гетсби"/"The Great Gatsby" ще слушаме тази събота. Холивудската лента, която за пореден път се фокусира върху "американската мечта" и разказва историята за невъзможната любов, е създадена по романа, спечелил на Франсис Скот Фицджералд светова слава .

Поредната четвърта версия на "Великкият Гетсби" се появява на екран през 2013 година, а Леонардо ди Каприо има трудната задача да се превъплъти в образа на Джей Гетсби, който киноманите безспорно асоциират с изпълнението на легендарния Робърт Редфорд. Ди Каприо се справя блестящо. 

Съвременният прочит на "бляскавата приказката" на Фицджералд, която се прицелва критично в повърхностния стил на живот през 20-те години на 20-ти век, е на режисьора Баз Лурман. За успеха на филма му допринасят актьори като Тоби Магуайър, Кери Мълиган, Джоел Едгертън и Елизабет Дебики. чиято главна идея била да се противопостави на повърхностния стил на живот през 20-те години на 20-ти век.

 "Великият Гетсби"е номиниран в две категории и печели две награди Оскар – за най-добър продукционен дизайн и най-добър дизайн на костюми.

Галерия

Още от категорията

Красотата на Родопите във "Вход свободен"

В петъчния ден, когато ни дели само един ден от Баба Марта, ще обърнем внимание на четирите зодии, за които месец март ще бъде повече от прекрасен.  Защо изпускаме нервите си най-често пред най-близките ни хора и защо това се смята за здравословно? Отговорите, в днешното предаване.  Днес ще засегнем и темата за природата и това как тя влияе на..

обновено на 28.02.20 в 09:44

"Точно днес" - кризисно и устойчиво "по ръба"

В обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ,  квотни назначения на нови директори и изглеждащо сякаш „витринно“ стопляне на взаимоотношенията в едно проблемно коалиционно партньорство, държавата изглежда сякаш в състояние  на ступор пред  очакването и у нас да пробие..

публикувано на 27.02.20 в 17:44

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му..

обновено на 27.02.20 в 17:14

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 37 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31

На пътешествие във „Вход свободен“

В последния четвъртък на февруари, си говорим за теснолинейката. И се качваме, на теснолинейката, на 3-ти март.  Минаха четири години, от първото масово празнично пътуване по теснолинейката, организирано неформално, с цел привличане на обществения интерес към линията.  За историята на инициативата и за празника тази година, говори Кристиан..

обновено на 27.02.20 в 09:35