Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добро утро с „Точно днес“

| обновено на 16.02.20 в 16:43

В понеделник ще говорим за пенсии, болнични, куклен театър и благотворителност. До девет и трийсет ще чуете:

Пенсии, сметки и предложения. Разумно ли е предложението на социалния министър Деница Сачева за намаляване на коефициента на редукция на пенсията от първи стълб. По темата говорим с доктор Калин Поповски, заместник-председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

Кой трябва да заплаща първите три дни от болничните? Дискусията продължава, а към нея добавяме и становището на джипитата. Ще ни го представи доктор Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Ще говорим и за нелоялните адвокатски практики, които ще се дискутират в Пловдив на кръгла маса. От тях потърпевши са клиентите. Как ще се противодейства? Адвокат Васил Георгиев ще бъде наш събеседник по темата.

Ще ви напомним, че съвсем скоро идва Баба Марта. Хората с увреждания и тази година са изработили красиви мартеници с български шевици. За тях ще ни разкаже Ванина Костадинова, директор на „Социално предприе за хора с увреждания“ в Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю с Виктор Бойчев, директор на Кукления театър. От него ще научим акцентите за новия сезон, а също и какви проекти ще се реализират с отпуснатите общински средства. 

Преди всичко това - ще се събудим с Цвятко Сиромашки, който гостува в рубриката "Добро утро, ден!".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30