Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спекуланти на страхове „Ден след ден“

Дебатите около влизането на България в чакалнята на еврозоната са превъртели 1 млд. лева в евро. Това даде повод на икономическия експерт и анализатор Илиян Василев да напише първо, че българите имат доверие в еврото и на второ място да призове да се пазим от спекуланти със страховете ни, защото те никога не работят безплатно. Тезата му ще чуете в началото на предаването „Ден след ден“ в 15,15 часа.

Без да внушаваме страхове, но затова пък с числа и сметки, ще поговорим за ситуацията с пловдивското сметище край Цалапица, което е с размерите 50 футболни игрища и високо, колкото 7-етажна сграда, а според информации в медиите капацитетът му трябва да е изчерпан още през 2017-та година. 

Повод да потърсим коментара на икономиста и бивш заместник – кмет на Пловдив Александър Константинов е даденият от кмета Здравко Димитров ултиматум към съседните общини да платят вноските си към Пловдив, както и наложената глоба на града от 200 хиляди лева от РИОСВ.

И от темата за боклуците към усилията околната ни среда и земеделието да станат зелени и устойчиви на климатичните промени – говори  проф. Мартин Банов – председател на Селскостопанската академия.

Ще Ви разкажем за кампанията на фондация "За нашите деца" за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в бившия дом "Рада Киркович".

А на финала, малко преди 17 часа – среща с Рони Ромеро и звездите от музикалния проект на д-р Милен Врабевски, чието европейско турне започва утре от Варна, а на следващия ден ще продължи в Пловдив.

Приятно слушане!


Още от категорията

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и..

обновено на 31.03.20 в 17:04

"Ден след ден" да изпратим март с извънредни мерки

Късно снощи правителството прие проект за промени в закона за бюджета, като е приложен най-негативният сценарий за развитие на ситуацията с коронавируса.  Въпреки това финансовият министър Владислав Горанов заяви, че няма да има увеличаване на данъците заради кризата с Covid-19, въпреки че ще се наложи увеличаване на дълга и дефицита. За..

публикувано на 31.03.20 в 14:07

"Вход свободен" - мисъл и крачка напред

Крачка напред – така да гледаме на времето което изживяваме в момента?Това ще внесе повече спокойствие и в настоящия момент. Да не губим ритъма, да създаваме ясен план на деня и да противостоим на изпадането в безвремие, е съветът на специалистите в областта на психологията. Тема с продължение, която разглеждаме в едно специално издание..

обновено на 31.03.20 в 08:49

„Точно днес“ – за действащите мерки и тяхната ефективност

Деветнайсти ден в условия на извънредно положение. Ще го посрещнем с най-актуалните теми, ето какво ще чуете в утрото на 31 март: Мерките срещу разпространението на COVID-19 и тяхната ефективност. Оправдана ли е критиката към Пловдив - разговор с професор Коста Костов , който оглавява новосъздадения медицински експертен съвет към..

публикувано на 30.03.20 в 16:11

"Ден след ден" за по-добро бъдеще

Пловдив не го чака добро бъдеще, ако в града продължават да не се спазват мерките по карантината, коментира вчера генерал Мутафчийски. Днес от общината си взеха бележка и обявиха налагането на строг контрол върху движението в града. Предложени са и допълнителни мерки, които чакат одобрението на Регионалната здравна инспекция. Как се спазват..

публикувано на 30.03.20 в 14:50