Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Опит за баланс "Точно днес"

Как въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив ще облекчи трафика и паркирането. След заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата ще разговаряме със зам. -кмета по транспорт и Тодор Чонов.

Гневни и непремерени, бодливи, настъпателни и назидателни... Във всички случаи силно напрегнати. Висшите институции си крещят и обвиняват взаимно. Докъде може да расте напрежението измерва социологът Мира Радева.

В международния ден на майчиния език Екатерина Костова разговаря с Ахавни Кеворкян. В книгата "Наследството на Текердах" тя разказва за дедите си, депортирани през 1915 , една история преплетена с факти, емоции, аромати и вкусове.

С директора на дирекция "Култура" в община Пловдив Нина Димовска ще говорим за наградата "Пловдив"  и статута й, какъвто ще бъде след проведения дебат за промяна.

В "Добро утро, ден!" за дълбоките снегове от "онези" зими разказва скулпторът Цвятко Сиромашки.

Още от категорията

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от филма на Денис Хопър, появил се на екран преди 51 години, в далечната 1969, но поставящ и днес особено..

обновено на 10.04.20 в 17:50

Перспективите "Ден след ден"

Броят на доказано заразените с коронавируса в България расте бавно. За съжаление в същата посока върви и броят на безработните, въпреки правителствените мерки за подкрепа на най-потърпевшите отрасли и фирми. От Иванка Власева, директор на Бюрото по труда Пловдив, ще разберем каква е картината в града и региона. Днес се очаква да бъде..

публикувано на 10.04.20 в 15:19

Движим се активно във „Вход свободен“

За да намалим тревожността, е добре да се движим повече.  Тази събота и неделя, стартира 11-то издание на фестивала „Здравей, Здраве“, в Пловдив. Витруално се случват нещата, тази година. Няколко думи, за спортната част, ще ни каже Елица Йоргова - йога инструктор. Тя ще ни разкаже, обаче и как минава денят и сега? Как се справя с тревожността?..

обновено на 10.04.20 в 09:50

Изпитания за финансите и вярата "Точно днес"

Петък е пред Цветница. Запролетено е. Да му се радваме, въпреки, но и според наложените ограничения. Финансовите изпитания и изпитанията на вярата ще са темите в предаването от 7.00 до 10 часа. Ще разговаряме със зам.- кмета на Пловдив, който отговаря за финансите Илия Кирчев . От публичната власт се очаква да подпомогне бизнеса и гражданите в кризата...

публикувано на 09.04.20 в 18:17

Ще има ли БГ ваксина срещу COVID 19 и още в "Ден след ден"

В 9-тия ден на април в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив очаквайте: Коментар на решенията как Православната църква и премиерът Бойко Борисов се договориха да се отбележат Цветница и Великден - на пряката ни линия ще е историкът Христо Матанов. Как стана така, че кметът на Пловдив оттегли предложението с 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния..

обновено на 09.04.20 в 14:28