Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход Свободен" – последен делник!

| обновено на 21.02.20 в 10:09

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"!

Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни разработки на различна тематика. Подробности събитието и  за условията за участие ще научим в разговора си със Светлозара Казанджиева.

Пиесата „Същият ден“ от Стефан Иванов  е черна гротеска за абсурда и повтарящите се исторически грешки, в които са замесени клоуни, едновременно невинни и виновни.

Пиесата е страшна и смешна приказка без край за всекидневното усилие да бъдеш човек в нечовешки условия.

За пловдивската премиера разговаряме с автора Стефан Иванов.

Традиционно в петък отделяме време за кино и „Четем с Радио Пловдив“.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Предколедни вълнения във "Вход свободен"

Всяка година на 1-ви декември започва предколедната суматоха. Тази година е различно.За първи път очакването и подготовката на празника се случват в условията на локдаун. Коледата, разбира се, не се отменя, това поне е сигурно, че няма как да стане.  Днес в предаването, както винаги, продължаваме с мисията си да запазим доброто настроение въпреки..

публикувано на 01.12.20 в 09:39

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

обновено на 01.12.20 в 09:35

"Точно днес" - декември започва

Думата на 2020 е "пандемия". Може да е и вирус, защото ни завладя по начин, за който не сме и подозирали. Говорим с проф. д-р Марияна Стойчева от Медицинския университет в Пловдив   за силата на мерките, за начините за справяне с епидемията и за лечението, а също и какво остава да си кажем за ваксините. "Щедрият вторник" през 2020 се пада точно днес..

обновено на 30.11.20 в 17:03

Предложения и коментари "Ден след ден"

КНСБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България предлагат държавата да плаща 80 на сто от заплатите на работници в затворени заради пандемията предприятия. Ще разговаряме по темата с председателя на работодателската организация Васил Велев. Къщите за гости няма да бъдат затваряни, както е известно, но пък и те трябва да ограничат..

публикувано на 30.11.20 в 14:55

Спорен понеделник с „Вход свободен“

 Здравето е съвкупност от доста неща. Ще се погрижим за психологическите му аспекти, с помощта на ароматерапията. Но, ще си позволим да ви посъветваме и как да се отървете от главоболието. Ароматерапевтът Пролетина Михайлова е нашият човек. По случай 5 декември, международния ден на доброволчеството, Ученическите съвети в Пловдив и Младежки..

обновено на 30.11.20 в 09:36