Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход Свободен" – последен делник!

| обновено на 21.02.20 в 10:09

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"!

Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни разработки на различна тематика. Подробности събитието и  за условията за участие ще научим в разговора си със Светлозара Казанджиева.

Пиесата „Същият ден“ от Стефан Иванов  е черна гротеска за абсурда и повтарящите се исторически грешки, в които са замесени клоуни, едновременно невинни и виновни.

Пиесата е страшна и смешна приказка без край за всекидневното усилие да бъдеш човек в нечовешки условия.

За пловдивската премиера разговаряме с автора Стефан Иванов.

Традиционно в петък отделяме време за кино и „Четем с Радио Пловдив“.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Спасовден е „Точно днес“

Днес православната църква отбелязва големия християнски празник Възнесение Господне, който народът ни нарича Спасовден . Чества се винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден и отбелязва края на земния път на Исус Христос. Според преданията в нощта преди празника болните и бездетните трябва да преспят на ливадата до цветето росен, за да..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Решения и възможности "Ден след ден"

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи пред Европейския парламент новото предложение на комисията за бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. За очаквания модел на разпределяне на спасителните финансови средства и за пробойните в конструкцията на..

обновено на 27.05.20 в 14:59

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

публикувано на 27.05.20 в 14:59

"Вход свободен" - игри и забавления

Със сигурност всеки един от вас е намирал монета на пътя. Тя означава много повече от късметче. Какво? Ще научим днес.  Обичате да заспивате в прегръдките на любимия човек или в най-далечния ъгъл на спалнята? Отговорът на този въпрос може да даде представа в каква фаза се намира вашата връзка. На това ще обърнем внимание в началните минути.  Ще се..

обновено на 27.05.20 в 10:07

Напред и нагоре - "Точно днес"

Извънредната епидемична обстановка наложи правила, заради които  животът ни дотук започна да изглежда много по-съществен. На два месеца  дистанция от познатата реалност, новата добави страхове, въпроси, откровения, с които качеството ни на  живот ще има и  важен морален елемент в  сложната си формула. Създаването на защити в съзнанието ни  като..

публикувано на 26.05.20 в 17:26