Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход Свободен" – последен делник!

| обновено на 21.02.20 в 10:09

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"!

Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни разработки на различна тематика. Подробности събитието и  за условията за участие ще научим в разговора си със Светлозара Казанджиева.

Пиесата „Същият ден“ от Стефан Иванов  е черна гротеска за абсурда и повтарящите се исторически грешки, в които са замесени клоуни, едновременно невинни и виновни.

Пиесата е страшна и смешна приказка без край за всекидневното усилие да бъдеш човек в нечовешки условия.

За пловдивската премиера разговаряме с автора Стефан Иванов.

Традиционно в петък отделяме време за кино и „Четем с Радио Пловдив“.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Есенно изобилие „Точно днес“

Природните дарове на есента носят изобилие от вкусове и веселие. Есента на 2020-та година ще запомним с ограничения и отговорност на първо място за собственото ни здраве и грижа за околните. След новините в осем е срещата ни в ефира с д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, който ще коментира спирането на плановите операции и..

публикувано на 26.10.20 в 15:35

"Ден след ден" на Димитровден - преди цветята са проблемите

На Димитровден в „Ден след ден“ ще говорим:   Медицинският анти-ковид щаб при Областната управа в Пловдив заседава днес – с какви решения излезе очакваме да ни каже Антония Попова. Заместник кметът Анести Тимчев отчита социалната политика на община Пловдив от началото на мандата си – Веселина Пеева го чу, за да научим всички. Кое..

публикувано на 26.10.20 в 14:11

"Вход свободен" - празничен делник

В празничния понеделник ще се запознаем с традииците и обичаите, съпътстващи Димитровден.  Предстои ни среща и със Светла Панайотова. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за паневритмията.  Ще се усмихнем с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци", а за финал ще ви издадем някои интересни факти, които ще ни напомнят, че света, в който живеем е..

обновено на 26.10.20 в 09:59

Право напред в новата седмица "Точно днес"

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров от Стария град.  Ще го честитим  и на председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен..

обновено на 25.10.20 в 18:39
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" за тръгналите и оставащите

Днес в предаването ви срещаме с пловдивския поет в емиграция Ангел Попгеоргиев. Говорим за това какво дава и какво взима животът в чужбина, за корените и свободата на избора, за тръпката на тръгването и вечния зов за завръщане. Финансовият експерт Светозар Гледачев гостува във втората част на предаването, за да сподели прогнозите си за тъмните краски..

публикувано на 25.10.20 в 11:44