Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки за генерално решаване на проблема с винетките.

Защо кметът Здравко Димитров смята, че община Пловдив не е страна по казуса? Ще участва ли и как в свиканата от областния управител работната среща с кметовете в понеделник? Аргументите ще чуем в интервюто със Здравко Димитров.

Нямаме пари да поддържаме тези пътища, за да им се променин статутът от републикански на общински. Това заяви заместник-кметът на община „Марица“ Петър Минков. И той, и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов категорично отказаха да дадат каквито и да било изявления по темата с винетките.

Казусите обаче ще коментираме с проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Политическите скандали и партийни интриги ще коментираме с политолога проф. Евгений Дайнов.

От Пловдив:

Цифровото образование и възможностите за стажове бяха тема на срещата на българският еврокомисар Мария Габриел с ученици от Професионалната  гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Репортажът по темата е на Димитър Владимиров.

В Пловдив е и генералният директор на Международната организация на лозата и виното Поу Рока. Той посети Университета по хранителни технологии и изнесе лекция там. С него ще ни срещне Нели Бистрашка.

Живка Танчева ни прави свидетели на тържественото дипломиране на Випуск 2019 за три специалности на Медицинския университет в Пловдив – медицински сестри, акушерки и специалисти по здравни грижи. Ще научим защо те избират да работят в България.

А Веселина Пеева разказва за проектите по програма „Наследство“ на общинската фондация „Пловдив 2019“, които стигат до финалната права за финансиране. 

Бъдете с програма "Ден след ден" и този петък от 15 до 17 часа!

Още от категорията

"Шейкър" - за усмихната неделя вкъщи

Неделното утро споделяме заедно, с една идея по-отговорни, с една идея по-обнадеждени! Вярваме в това, че поредното #Заедно, този път ще бъде с особено добър резултат! Без да изпадаме в паника, напротив – подхождайки разумно, в „Мултивитамин“ днес ще разгледаме факторите за добро здраве. Едва ли е необходимо да убеждаваме вас или който и да..

обновено на 28.03.20 в 16:19

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и..

обновено на 27.03.20 в 21:10

Животът продължава "Ден след ден"

Четири са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив - 50-годишен мъж, настанен в болница "Свети Пантелеймон", две жени на 56 и 58 години, както и мъж на 62 години. Така болните от коронавирус в Пловдив вече са 13 души. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив отрекоха 62-годишният болен мъж да е техен служител, както съобщи тази сутрин..

публикувано на 27.03.20 в 14:47

"Вход Свободен" – извънредни мисли в петък

Изолацията ражда нови светове, но открива и отдавна забравени истини! В петък си позволяваме един по-философски прочите на ситуацията, защото почивните дни вече не носят същата радост! Рубриката „Уроци по щастие“ , в миналото и следващи няколко издания, посвещаваме на децата и подрастващите. Проблемите, пред които се изправят родителите, а и самите..

обновено на 27.03.20 в 09:33

В търсене на изход „Точно днес“

Между страха и надеждата, усамотени, невярващи и незнаещи, търсим помощ и утеха от хората, които доказват висок професионализъм, морал  и дух. Два нови случая с коронавирус в Смолян . Връзка с областния управител Недялко Славов. Как тръгна   новият Консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус ,който..

публикувано на 26.03.20 в 17:50