Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За винетките и великаните „Точно днес“

| обновено на 23.02.20 в 16:54

Изящните птици и образи от мозайките на Голямата базилика от ІV век във Филипопол ни напомнят, че нашият modus vivendi може да бъде и с друга мяра и естетика, различна от съвременната, предимно галопираща и агресивна...

От мозайката на „Точно днес“:

За  кризите - неизбежни и предизвикани, в политическите и обществени нрави и властване. Коментар на политолога Георги Киряков.

Директорът на РИОСВ - Смолян Екатерина Гаджева за  появата и "изчезването" на цианиди в река Юговска след намесата на няколко институции,  установили замърсяване на водата с  20 % над нормата  и незаконна тръба от хвостохранилището на "Лъки Инвест" АД.   

Казусът за  винетките  и ТОЛ системата ще бъде обсъден на работна среща между областния управител Дани Каназирева и директора на Областно пътно управление - Пловдив инж. Йордан Калев с кметовете от областта. Позиция на Дани Каназирева

Разговор с Рашко Радомиров председател на Пловдивския граждански клуб за инициативите, посветени на 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия.

За изложението „Световно образование в Пловдив“ е интервюто на Живка Танчева с Николай Христанов организатор на форум Световно образование за тенденциите през 2020 година.

Дебютна изложба художествена фотография "Първите седем" на Даниел Чобанов, вдъхновена от безмълвната красота на Пловдив и небесното море, ще се открие в галерия „Сигна“. С него ви среща Веселина Пеева.

Мартин Касабов представя в „Младият Пловдив чете“ книгата си „Когато великаните ходеха по земята“: абсурдни, приказни, фантазни истории, които създават свят от магичности реалност. 

В „Добро утро, ден!“ започва гостуването на преводача  Васил Самоковлиев. Разказ за совите и чучулигите,  за чешката филология и за погледа през бинокъла от Прага към нас.

„Точно днес“. Понеделник 24 февруари от 6 до 9.30




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56