Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" за цената на пътя

Полицейска проверка в Басейнова дирекция Източнобеломорски район днес преди обед  приключи с ареста на директорката Цветелина Кънева. Шефът на областната дирекция на МВР Йордан Рогачев опроверга съмненията, че акцията е свързана със случаите на замърсявания на реки в района. Припомням, че по последния случай в ареста са двама от ръководството на предприятието "Лъки Инвест" заради замърсяване на две родопски реки.

Общинското ръководство на Пловдив засега няма яснота как ще се поддържат съоръженията на спирките на градския транспорт, след като фирмата, която управлява веригата павилиони "Лафка" обяви, че ги затваря. Според кмета Здравко Димитров вероятното решение е нова концесия или търг за наемане на настоящите съоръжения.

За все още незавършения зоопарк общината ще търси друг изпълнител. Предстои администрацията да уреди взаимоотношенията си с досега ангажираната фирма "Запрянови", от която смятат че все още не са им платени близо половин милион лева.

Хората от Ягодово и Катуница няма да имат нужда от винетки за пътуването си до Пловдив. Това се потвърди на среща при областния управител Дани Каназирева. В същото време обаче кметовете на Родопи и Садово ще изпратят искане до община Пловдив за поемане на разходите по поддръжка на пътната отсечка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46