Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" по осевата линия на проблемите

Снимка: pixabay.com

В 25 ден на февруари, ще вървим по осевата линия на проблемите от делника в  "Ден след ден" на Радио Пловдив. Ето така:

Как село Дълбок извор реши да покаже по телевизията дългогодишен проблем с главния път, за да получи разрешение – очаквайте кмета Костадин Кортнев в едно откровено интервю пред слушателите ни.

Защо и докога в Асеновград забраняват свободния достъп на автомобили по пешеходната зона в центъра – ще ни разкаже Емилия Куюмджиева

КТ Подкрепа подава сигнал до прокуратурата срещу директора на училище „Д-р Петър Берон“ в Пловдив – защо – отговорът ще търси Нели Бистрашка.

Какви обвинения получи директорката на Басейнова дирекция Източнобеломорски район инж. Цветелина Кънева, изведена от маскирани и въоръжени полицаи при акция на Икономическа полиция и прокуратурата вчера – ще ни разкаже Стоян Терзиев.

Как продължава случая с хванатия в момент на подкуп данъчен от Пловдив и как и защо бяха арестувани дъщерята и внука на цар Киро - двете акции ще събере в един репортаж Севдалин Палаузов.

Каква е позицията на общопрактикуващите лекари по въпроса с ограничаване на измамите с болнични листове – въпреки че не са част от Националния съвет за тристранно сътрудничество, днес те очакват да бъде чута позицията им -  ще ви я представим и ние в разговор с д–р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и зам. предс. на БЛС. И още от него - има ли яснота как ще се оправдава отсъствието на работник, ако спази 14 дневния карантинен срок, за който премиерът призова всички, които се връщат у нас след посещение на страна със случаи на  коронавирус.

Накрая – притеснени ли са пловдивчани от информациите за заразата, знаят ли как да се пазят, ограничават ли пътуванията си до засегнати дестинации  - ще чуем в анкетата на Димитър Владимиров.

Бъдете с нас от 15:00 до 17:00 часа - музиката ще е пролетна, съвсем в тон на мартеничките по дървото пред пловдивска община :)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15