Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" - експертите до нас!

По темите с напрежение говорим със събеседниците в сряда: 

Коронавирусът по света и у нас, или как здравните власти реагират на заразата, която в мащабите има сериозни последици за Китай и Италия. 

Разговор с доц. д-р Андрей Петров, началник на Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив.

Туристическите агенции в очакване на новите измерения за Стария континент и Северна Италия, разговор с Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма.

Денят на розовата фланелка тази година ни отвежда в Панагюрище, където в Световния ден за борба с тормоза в училище ще има акции на общинската администрация. Евгения Загорска ни запознава с инициативите.

И още от темите:

"Великите европейци" на Пламен Асенов продължават с аудиоразказа за Бетовен. 

Галя Митева разговаря с доц. Ангел Янков за новите експозиции в Регионалния етнографски музей в Пловдив.

Още от категорията

„Точно днес“ – за действащите мерки и тяхната ефективност

Деветнайсти ден в условия на извънредно положение. Ще го посрещнем с най-актуалните теми, ето какво ще чуете в утрото на 31 март: Мерките срещу разпространението на COVID-19 и тяхната ефективност. Оправдана ли е критиката към Пловдив - разговор с професор Коста Костов , който оглавява новосъздадения медицински експертен съвет към..

публикувано на 30.03.20 в 16:11

"Ден след ден" за по-добро бъдеще

Пловдив не го чака добро бъдеще, ако в града продължават да не се спазват мерките по карантината, коментира вчера генерал Мутафчийски. Днес от общината си взеха бележка и обявиха налагането на строг контрол върху движението в града. Предложени са и допълнителни мерки, които чакат одобрението на Регионалната здравна инспекция. Как се спазват..

публикувано на 30.03.20 в 14:50

Хубав понеделник с "Вход свободен"

Ще стартираме новата седмица с  Международния ден на апитерапията, който се отбелязва всяка година на днешния ден – 30-ти март.  В днешното предаване ще обърнем внимание и на това защо е здравословно да спим до любимия човек.  В началото на пролетния сезон ще ви дадем и някои идеи за промяна, които трябва да направите, за да се чувствате..

обновено на 30.03.20 в 09:41

"Точно днес" - за знаците и мерките

Трета седмица, в която властва коронавирусната епидемия и по нашите ширини. Трети понеделник с мерки, но вече по-сериозни. Генерал Мутафчийски предупреди, че Пловдив не е добър пример за спазване на карантината, и че ако не се поправим - ни очаква лошо бъдеще. На 30 март говори директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев за новите действия..

публикувано на 29.03.20 в 16:45

Пролет и поезия в Клуб "Неделя"

Извънредното положение изисква съответни мерки и затова днес в предаването празнуваме пролетта с извънредните средства на поетичното  слово!  Ще чуем в ефир авторски изпълнения  от поетите Димитър Гачев, Ина Иванова, Камелия Кондова и Силвия Недкова, а актьорът Петър Тосков ще изсвири специален поздрав за слушателите на Радио Пловдив. Във втората част..

публикувано на 29.03.20 в 13:33