Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За коронавируса и други зарази говорим в "Ден след ден"

Продължаваме да следим ситуацията около епидемията от коронавируса, който превзема все по-близки до България територии. От д-р Милена Панайотова от РЗИ – Пловдив очакваме актуалната информация за състоянието на болните, които се изследват за наличие на Covid-19 в УМБАЛ “Св. Георги“.

Темата следи и Антония Попова, която е на кръгла маса в Пловдив, посветена на здравеопазването.

В програмата ще говорим за още една болест, но при животните – птичия грип, установен в 3 обекта в Пловдивско. Днес собственици на птицеферми се събраха на среща в Раковски, на която обсъдиха мерки за справяне с инфлуенцата по птиците. По темата говорим с Иван Йовчев, съпредседател на Сдружението на производителите на водоплаващи в България.

За заразите във виртуалното пространство, които могат да бъдат много опасни, разказва Емил Костов. От НАП – Пловдив предупредиха за поредната фишинг атака с фалшиви писма, чиято цел е кражбата на лични данни по интернет.

Нов сблъсък в управляващата коалиция, този път заради ареста на директорката на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, която се оказа близка до ВМРО. Днес воеводите в Пловдив коментираха акцията на полицията, в репортажа на Стоян Терзиев, а по темата говорим и с политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“.

В рамките на месец главният прокурор Иван Гешев дойде за втори път в Пловдивско, този път заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. 15 души са арестувани в акцията на полицията и прокуратурата в Йоаким Груево, Триводици, Перущица и Кричим, за която разказва Севдалин Палаузов.


Още от категорията

"Шейкър" - за усмихната неделя вкъщи

Неделното утро споделяме заедно, с една идея по-отговорни, с една идея по-обнадеждени! Вярваме в това, че поредното #Заедно, този път ще бъде с особено добър резултат! Без да изпадаме в паника, напротив – подхождайки разумно, в „Мултивитамин“ днес ще разгледаме факторите за добро здраве. Едва ли е необходимо да убеждаваме вас или който и да..

обновено на 28.03.20 в 16:19

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и..

обновено на 27.03.20 в 21:10

Животът продължава "Ден след ден"

Четири са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив - 50-годишен мъж, настанен в болница "Свети Пантелеймон", две жени на 56 и 58 години, както и мъж на 62 години. Така болните от коронавирус в Пловдив вече са 13 души. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив отрекоха 62-годишният болен мъж да е техен служител, както съобщи тази сутрин..

публикувано на 27.03.20 в 14:47

"Вход Свободен" – извънредни мисли в петък

Изолацията ражда нови светове, но открива и отдавна забравени истини! В петък си позволяваме един по-философски прочите на ситуацията, защото почивните дни вече не носят същата радост! Рубриката „Уроци по щастие“ , в миналото и следващи няколко издания, посвещаваме на децата и подрастващите. Проблемите, пред които се изправят родителите, а и самите..

обновено на 27.03.20 в 09:33

В търсене на изход „Точно днес“

Между страха и надеждата, усамотени, невярващи и незнаещи, търсим помощ и утеха от хората, които доказват висок професионализъм, морал  и дух. Два нови случая с коронавирус в Смолян . Връзка с областния управител Недялко Славов. Как тръгна   новият Консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус ,който..

публикувано на 26.03.20 в 17:50