Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На пътешествие във „Вход свободен“

| обновено на 27.02.20 в 09:35

В последния четвъртък на февруари, си говорим за теснолинейката. И се качваме, на теснолинейката, на 3-ти март. Минаха четири години, от първото масово празнично пътуване по теснолинейката, организирано неформално, с цел привличане на обществения интерес към линията. За историята на инициативата и за празника тази година, говори Кристиан Ваклинов, председател на гражданско сдружение за теснолинейката.

С Мая Митрева, преподавател и практик по светлинен фън шуи, говорим за дома, връзката ни с него и изчистването му. Идва пролет, да активираме позитивните енергии.

Очаквайте и Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“.

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Движим се активно във „Вход свободен“

За да намалим тревожността, е добре да се движим повече.  Тази събота и неделя, стартира 11-то издание на фестивала „Здравей, Здраве“, в Пловдив. Витруално се случват нещата, тази година. Няколко думи, за спортната част, ще ни каже Елица Йоргова - йога инструктор. Тя ще ни разкаже, обаче и как минава денят и сега? Как се справя с тревожността?..

обновено на 10.04.20 в 09:50

Изпитания за финансите и вярата "Точно днес"

Петък е пред Цветница. Запролетено е. Да му се радваме, въпреки, но и според наложените ограничения. Финансовите изпитания и изпитанията на вярата ще са темите в предаването от 7.00 до 10 часа. Ще разговаряме със зам.- кмета на Пловдив, който отговаря за финансите Илия Кирчев . От публичната власт се очаква да подпомогне бизнеса и гражданите в кризата...

публикувано на 09.04.20 в 18:17

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от филма на Денис Хопър, появил се на екран преди 51 години, в далечната 1969, но поставящ и днес особено..

обновено на 09.04.20 в 17:09

Ще има ли БГ ваксина срещу COVID 19 и още в "Ден след ден"

В 9-тия ден на април в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив очаквайте: Коментар на решенията как Православната църква и премиерът Бойко Борисов се договориха да се отбележат Цветница и Великден - на пряката ни линия ще е историкът Христо Матанов. Как стана така, че кметът на Пловдив оттегли предложението с 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния..

обновено на 09.04.20 в 14:28

Споделено по женски във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с някои цветове, които са крайно неподходящи за основни във вашите домове.  Днес във „Вход свободен” отново ще бъде включена и рубриката на колегата Дарина Иванова – „Извънредни мисли”. Ще ви срещнем и с Петя Георгиева. Тя ще ни разкаже за „Споделено по женски”, онлайн среща, в която всеки желаещ може да се включи и да..

обновено на 09.04.20 в 09:43