Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За преградите срещу всякакви вируси в "Ден след ден"

| обновено на 10.03.20 в 15:45

На 10 март в предаването Ден след ден на Радио Пловдив разглеждаме теми за преградите срещу всякакви вируси. Ето как: 

77 години след като Пловдив върна от сигурна смърт в лагерите на смъртта хиляди евреи, наши съграждани, днес за първи път в историята на възпоменателните събития пред мемориала на благодарността под тепетата те са отменени. Причината са превантивните мерки срещу коронавируса. За деня на паметта, отбелязван в България вече близо 8 десетилетия, и разраства ли се вируса на антисемитизма днес – ще разговарям в ефир с писателката и дипломат Леа Коен. Очаквайте темата към 15:30.

Каква е готовността във всички 18 общини на пловдивска област да посрещнат зараза от ковид 19 и да й се противопоставят? Новините след заседанието на областния щаб ще очакваме от Антоанета Петричанкса.

Бачковският манастир, който посреща хиляди миряни в края на всяка седмица,  засилва хигиената и е в очакване Българската православна църква да излезе с препоръки във връзка с коронавируса. Още ще научим от игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

От Столипиново, където тази сутрин за пореден път имаше акция за събаряне на незаконни постройки, ще чуем разказа на Димитър Владимиров.

А защо президентът Румен Радев днес е в Авиобаза Граф Игнатиево, на която е бил командир и е летял на МиГ 29? Отговори оттам очакваме от Емил Костов.

В края на предаването и в края на срока, в който училищата у нас и зад граница могат да изпратят снимки и видеа от патриотичната украса на класните си стаи за националния празник 3 март – поглед към получените материали в конкурса „С България в сърцето“ ще хвърлим с журналистката от Първомай и традиционен член на журито Теодора Кирякова.   

Слушайте ни от 15:00 до 17:00 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15