Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно утро с "Шейкър"

| обновено на 14.03.20 в 17:45

Неделята ще бъде слънчева или дъждовна, но все повече осъзнаваме второстепенното значение на тези факти!

Една различна разходка из Европа, ни предстои в ранното утро. Надяваме се чрез нея и срещите, които предстоят, да създадем усещане за стабилност в трудната ситуация! Повече отговорност и реализъм е това от което се нуждаем всички! 

За силата на тялото, съзнанието и духа, и за нагласата, която да изградим в себе си в момент на изпитание, разговаряме с йога учителя Лана Петкова.

Срещаме ви с българи, които от години живеят в различни страни от Европа, за да проследим настроенията и ситуацията, през погледа на обикновения гражданин.

Традиционните рубрики "Мултивитамин" и "Звездна диагноза" не отстъпват мястото си в нашата програма! 

Започваме след новините в 7.

Още от категорията
Дъждовно в Пловдив

"Точно днес" - есенна сряда за споделяне

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. "Точно днес" със събеседниците ни: Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия. Агоп Каспарян , икономист - в анализ..

публикувано на 27.10.20 в 16:09

Решения и отговорности "Ден след ден"

Учители от седем училища са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Традиционно голям остава и броят на учениците с положителни тестове за коронавирус. Кога и как училища ще преминават на дистанционно обучение? Просветното министерство прехвърли отговорността за тези решения на директорите на училища. Коментар..

публикувано на 27.10.20 в 14:58

"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и продуцент Майк Майърс Саундтракът на филма съдържа парчета на групи като Куин и  Блек Сабат, както и..

обновено на 27.10.20 в 13:53

"Вход свободен" - изкуство и здраве в условия на пандемия

С настъпването на есента и задаващата се зима света отново се втурна в паника. Увеличават се случаите на заболели от Covid19, а ситуацията се усложнява от нарастването на други сезонни вируси. Оказва се трудно да устоим психически на тази ситуация! Как обаче тревожността и стресът влияят на физическото ни здраве?! Коментарът по темата е на..

обновено на 27.10.20 в 11:17

Есенно изобилие „Точно днес“

Природните дарове на есента носят изобилие от вкусове и веселие. Есента на 2020-та година ще запомним с ограничения и отговорност на първо място за собственото ни здраве и грижа за околните. След новините в осем е срещата ни в ефира с д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, който ще коментира спирането на плановите операции и..

публикувано на 26.10.20 в 15:35